Fjällräven voor vijfde jaar op rij beschouwd als meest duurzame merk

mrt 29, 2024 | Nieuws

Fjällräven scoort het hoogst in zijn categorie onder consumenten in Zweden, in Europa’s grootste merkperceptieonderzoek naar duurzaamheid. Voor het vijfde jaar op rij beschouwen consumenten in Zweden Fjällräven als het meest duurzame merk van het land in deze categorie ‘Clothes and Fashion Brands’ in de Sustainable Brand Index 2024.

Met behulp van 80.000 consumenten in acht landen meet en analyseert de Sustainable Brand Index bijna 1.600 merken in 36 sectoren op de perceptie van de consument omtrent duurzaamheid. Het onafhankelijke onderzoek, dat sinds 2011 jaarlijks wordt uitgevoerd, onderzoekt hoe consumenten duurzame merken waarnemen.

De recente focus van Fjällräven lag op duurzaamheid, waarbij educatieve inhoud, evenementen in de winkel en directe betrokkenheid bij klanten, door middel van een recente en goed ontvangen brief van de CEO die aan elke productaankoop wordt toegevoegd, de invloed hebben benadrukt die gebruikers zelf kunnen hebben op de levenscyclus van producten. Volgens het bedrijf zijn onderhoud, reparatie, hergebruik en het langdurig bruikbaar maken van uitrusting de sleutel tot het realiseren van de grootste milieuvoordelen.

Leer hier meer over hoe Fjällräven zich inzet voor duurzaamheid.

Lees meer artikelen in deze categorie