FTN/Netex bereiken akkoord met FNV

apr 22, 2024 | Nieuws

Acties bij industriële wasserijen van de baan

Werkgeversorganisaties FTN en Netex hebben op donderdag 18 april een akkoord bereikt met vakbond FNV over een nieuwe cao Textielverzorging. Daarmee komt ook een einde aan de stakingen bij diverse industriële wasserijen.

Werkgeversonderhandelaar Leon Vincken: “We hebben gisteravond een extra stap gezet richting de honderden werknemers die de afgelopen weken hebben aangegeven niet akkoord te zijn met onze cao-voorstellen. Ik ben blij dat we nu constructief en in vertrouwen met FNV hebben kunnen overleggen en het met elkaar eens zijn geworden. Zodat werkgevers en werknemers weer samen verder kunnen bouwen aan een toekomstbestendige sector textielverzorging.”

In het nieuwe resultaat is onder meer afgesproken dat het loon op 1 mei 2024 met 4,5% stijgt en dat medewerkers een eenmalige uitkering krijgen van € 425,00 bruto (naar rato dienstverband). Per 1 januari 2025 worden de lonen verder verhoogd met 3,6%. Ook worden in de nieuwe cao teksten herschreven om knelpunten te verduidelijken, waaronder de regels over overwerk en ploegentoeslag.

Lees meer artikelen in deze categorie