De branche

OVER FTN

Al vanaf 2001 werd nauw samengewerkt tussen de Nederlandse Vereniging van Wasserij- en Linnenverhuurbedrijven (NVW), de Research Vereniging Textielverzorging (RVT) en de Vereniging voor Toepassing en Hergebruik Textiel (VTHT). Sinds 1 januari 2005 zijn deze verenigingen gefuseerd tot de Federatie Textielbeheer Nederland (FTN). Hiermee is één koepelorganisatie voor de textielbeheerketen tot stand gekomen, waarbij vrijwel alle vooraanstaande Nederlandse wasserijen en linnenverhuurders en toeleveranciers zijn aangesloten.

De samenwerking is ingegeven door de wens een aantal taken beter en effectiever in te vullen, om meer toegevoegde waarde te bieden aan de aangesloten bedrijven en misverstanden of overlappingen tussen de organisaties te voorkomen. De branche biedt werk aan circa 10.000 werknemers.

WAT DOET FTN?

Als werkgeversorganisatie van de textielverzorgingsbranche bundelt FTN haar krachten met andere relevante partijen om de belangenbehartiging en representatie van de branche optimaal te kunnen versterken. In samenhang daarmee heeft zij tot doel de meerwaarde voor alle aangesloten bedrijven te verhogen. FTN fungeert voor aangesloten leden als spreekbuis naar overheden en als informatiecentrum.

Over NETEX

NETEX staat voor NEderlandse vereniging van TEXtielreinigers. NETEX is opgericht in 1919. NETEX bestaat uit een bestuur, diverse commissies, en een uitvoerend orgaan, het secretariaat. Een groot deel hiervan komt vanzelfsprekend rechtstreeks uit de stomerijindustrie. Wij zijn een jong en hecht team en spannen ons elke dag in om de sector met passie, inspiratie, en ethiek naar een hoger plan te stimuleren.

Wat doet NETEX?

NETEX behartigt de belangen van de bij haar aangesloten Nederlandse textielreinigers, en stimuleert de sector als geheel om door middel van ontwikkeling en innovatie steeds beter, moderner, servicegerichter en duurzamer te worden. Uiteindelijk gaat het er allemaal om dat jij je was met een gerust hart de deur uit kunt doen. Vrije tijdskleding, zakelijke kleding, sportkleding, maar ook schoenen, handtassen, dekbedden, gordijnen, tapijten en handdoeken, de NETEX textielreiniger zorgt ervoor. Door voor het NETEX keurmerk te kiezen, weet je dat jouw was altijd goed terecht komt.

OVER VEMATEX

De officiële naam van Vematex is: “Vereniging van machinehandelaren en fabrikanten voor de textielreiniging”. Vematex werd opgericht in 1980 door de heren Plandsoen, Oerlemans, Rietveld en Hogendorp. De behoefte om meer sturing te geven aan onderzoeksactiviteiten was in 1980 feitelijk de voornaamste aanleiding tot de oprichting van de vereniging. Tegenwoordig is de doelstelling breder en gericht op het bevorderen van goede verhoudingen. In dit kader heeft Vematex onder meer oog voor internationale ontwikkelingen, de marktvraag van gebruikersdoelgroepen, kwaliteits- en rendementsverbetering en informatietechnologie toepassingen.

WAT DOET VEMATEX?

Vematex is een brancheorganisatie van toeleveranciers van producten en diensten binnen de textiel verzorgingsbranche. De organisatie kent circa 25 leden die samen gunstige verhoudingen op het gebied van handel in machines, installaties en toebehoren voor bovengenoemde branche nastreven.

Vematex streeft nationale samenwerking na met o.a. de brancheorganisaties Netex en FTN. Hiernaast heeft men oog voor ontwikkelingen die spelen bij particuliere en zakelijke gebruikersdoelgroepen, onder meer in gezondheidszorg, horeca, industrie en handel.

Textielservice.info
is een uitgave van
Linssen Bureauservices B.V.

Buys Ballotstraat 4
4207 HT Gorinchem

info@textielservice.info
(085) 902 93 86

KVK: 86710524
BTW nr: NL004053238B12

Privacy reglement