Economie

De textielverzorging levert aan particulieren, zorg, horeca en industrie. De economische ontwikkelingen in deze sectoren zijn direct van invloed op de branche.

Uitdagingen

Uitdagingen voor de textielservicebranche:

In het huidige economisch klimaat staat de wasserijsector voor grote uitdagingen: energietekort, arbeidsmarktkrapte, behoud van huidige medewerkers en ondertussen de kwaliteitsnormen hoog houden.
Inflatie

Inflatie 10% in 2022

Prijzen van consumentengoederen- en diensten waren in 2022 gemiddeld 10,0 procent hoger dan in 2021, maakt het CBS bekend. In 2021 was de inflatie 2,7 procent. De inflatie van 2022 is de hoogste na 1975.

Nieuws

Ziekenhuis

Het grootste ziekenhuis van Nederland kan geen patiënten opnemen zonder textiel

Veertien jaar geleden wist Anja van Bavel nog niets van textiel. Nu vertrekt ze als facilitair manager bij het Erasmus Medisch Centrum. Ze was verantwoordelijk voor het textiel binnen het gehele ziekenhuis: het platgoed (lakens slopen etc.) en de kleding. ‘We zijn heel erg afhankelijk van textiel. Zonder linnen kunnen we geen patiënten...
CWS Schuldhulpverleningsproject

Schuldproblemen bij medewerkers en de rol van werkgevers: Het CWS Project Schuldhulpverlening

De toename van schuldproblemen onder werknemers heeft de aandacht van bedrijven wereldwijd getrokken. Cijfers van financiële zorgen onder Nederlanders zijn hoog; gemiddeld heeft 1 op de 5 huishoudens te maken met schulden of achterstallige betalingen. Waarbij 80% van de werkgevers, medewerkers heeft met schulden (Deloitte, 2022). Geldzorgen kunnen tot veel fysieke of mentale klachten leiden. Zo kan het zorgen voor angststoornissen, chronische slapeloosheid, een slechtere weerstand of extreme problemen in het...

Laatste nieuws

Aanmelden E-nieuws
Marketing by

Textielservice.info
is een uitgave van
Linssen Bureauservices B.V.

Buys Ballotstraat 4
4207 HT Gorinchem

info@textielservice.info
(085) 902 93 86

KVK: 86710524
BTW nr: NL004053238B12

Privacy reglement