NETEX reageert op onvolledige artikelen over stomerijen

apr 26, 2024 | Nieuws

Wie onlangs de Telegraaf heeft gelezen of op Elle.com heeft gekeken, is wellicht een artikel tegengekomen waarin men beweert dat de meeste kledingstukken beter niet naar de stomerij kunnen worden gebracht. Ontzettend vervelend, want beide platformen hebben veel volgers. NETEX reageert vanuit de branche met een bericht en uitnodiging naar de redacteurs.

Beide artikelen claimen zonder bewijzen
In zowel het artikel van de Telegraaf als het artikel op elle.com wordt beweerd dat de meeste kledingstukken juist prima thuis kunnen worden gewassen en dat stomen duur is, onnodig óf (aldus de redacteur van elle) zelfs schadelijk. Het artikel van de Telegraaf is gelukkig een stuk milder. Helaas wordt in beide artikelen geen feitelijke ondersteuning geboden van de claims.
Oplettende lezers van de artikelen zullen vrij snel zien dat de link naar stomerijen voornamelijk wordt gebruikt door de redacteurs om te fungeren als inleiding naar de eigen wastips (waar het artikel om draait). Helaas ten koste van stomerijen.

Hoe gaan NETEX hiermee om?
In dit geval stelt NETEX naar beide redacteurs een eigen brief op. In dit vriendelijke bericht wordt feitelijke aanvulling gedaan op de artikelen en uitgelegd waarom professionele textielreiniging juist goed is voor zowel kleding als ook het milieu. Ook worden onjuistheden weerlegd. De brief eindigt met een open uitnodiging om eens op bezoek te komen bij een stomerij, zodat er eerstehands ervaring kan worden opgedaan van de voordelen van stomen.

NETEX nodigt haar leden uit om dergelijke berichten altijd te melden bij het secretariaat, zodat hierop gereageerd kan worden. Ook is aanvullende informatie waarin claims uit artikelen worden weerlegd altijd welkom. Voor dit alles kan contact opgenomen worden met het NETEX-secretariaatsbureau via netex@netex.nl of 085 – 902 93 82.

Lees meer artikelen in deze categorie