De meest gelezen verhalen van Textielservice.info van 2023

jan 5, 2024 | Duurzaamheid, Economie, HR, Innovatie, Ondernemen

Op Textielservice.info verschijnen artikelen die eerder ook in het vakblad Textielbeheer verschenen. Wat vonden de lezers in 2023 interessant om te lezen? Aan het einde van het jaar zetten we de artikelen die in 2023 online het meest werden gelezen op een rijtje:

1. De Eper Stoom- en Wasserij heeft twee nieuwe eigenaren. ‘Het voelt als een soort familie’

Johnny Vos en Marco Schuurman zijn de kersverse eigenaren van de Eper Stoom- en Wasserij. De relatief kleine wasserij in het Gelderse Epe is wekelijks goed voor zo’n 15 tot 20 duizend kilo’s was. Het team bestaande uit 15 mensen wast vooral voor de horeca en zorg. Het is bijzonder dat veel personeel al lang bij de wasserij werkt. Zo ook nieuwe mede-eigenaar Johnny Vos, die ooit als twaalfjarige vakantiekracht is begonnen. Volgens Vos voelt het alsof hij werkt met ‘een soort familie’.

2. DLM bezoekt Moderna Hardenberg

De verslagen van de uitstapjes van de Dutch Laundry Managers worden altijd goed en met veel interesse gelezen. In juni heeft de club, bestaande uit managers en directeuren uit de wasserijwereld, een bezoek gebracht aan Moderna. Het verzorgt bedrijfskleding, wast voor de horeca, heeft een stomerij en levert facilitaire producten. De Dutch Laundry Managers kregen een uitgebreide presentatie over het bedrijf. Daarbij werd ingegaan op het duurzaam gebouwde bedrijfspand, risicospreiding door een mix van diensten aan te bieden en de maatschappelijke betrokkenheid van Moderna.

  3. CleanLease is haar klanten beter van dienst met ERP-software

  CleanLease werkt al sinds 2021 met ABS Laundry Solutions aan het ontwikkelingen van ERP (enterprise resource planning) software. 5 juli 2023 is formeel een handtekening gezet onder de overeenkomst. Met de software worden de contracten, alle logistieke afspraken en het magazijnbeheer bij de textielverzorger ondersteund. Directeur IT, Bart Zacht, zegt over de samenwerking het volgende: “Het biedt ons de basis om verder te optimaliseren en digitaliseren.”

  4. Het grootste ziekenhuis van Nederland kan geen patiënten opnemen zonder textiel

  Het Erasmus Medisch Centrum is met 523 bedden in de kliniek het grootste ziekenhuis van Nederland. Anja van Bavel was bij het ziekenhuis onder andere verantwoordelijk voor het textiel. Toen ze op de afdeling kwam werken ontdekte ze het belang van textiel: “Zonder textiel kunnen we geen patiënten opnemen.” Aan Anja de taak om de 43.000 kledingstukken van het ziekenhuis schoon, in de juiste maat en op de juiste plek te krijgen. Daarnaast worden dagelijks tussen de 200 en 300 bedden gereinigd en opnieuw opgemaakt in het EMC. ‘Een flinke klus’.

  5. Emily van Dijk neemt Silk & Satin over van haar grootouders

  Bij Silk & Satin maken ze ‘een herinnering aan de mooiste dag van je leven’, aldus nieuwe eigenaar Emily van Dijk. Zij koos voor een carrièreswitch en nam het bedrijf van haar grootouders over. Ze borduurt voort op de expertise van haar opa en oma en heeft grote plannen met de zaak.