Diensten

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

EU-commissie voert het recht op reparatie in

EU-commissie voert het recht op reparatie in

In de afgelopen decennia is gebleken dat consumenten prioriteit gegeven aan vervanging boven reparatie. Dit is goed verklaarbaar, want zodra de wettelijke garantie van een product is verlopen, hebben consumenten weinig prikkels om het gebrekkige artikel te repareren.
Om verandering aan te brengen in deze dynamiek heeft de Europese Commissie een Right to Repair-regel aangenomen. Dit maakt het voor consumenten kosteneffectiever om het artikel te repareren in plaats van het te vervangen.

Lees meer
Inflatie 10% in 2022

Inflatie 10% in 2022

Prijzen van consumentengoederen- en diensten waren in 2022 gemiddeld 10,0 procent hoger dan in 2021, maakt het CBS bekend. In 2021 was de inflatie 2,7 procent. De inflatie van 2022 is de hoogste na 1975.

Lees meer
Coen van der Eijk van Lamme Textile Management:

Coen van der Eijk van Lamme Textile Management:

Lamme Textile Management is al bijna 200 jaar een grote wasserij in de regio Groot-Amsterdam. Het van oorsprong familiebedrijf wast voor grote ketens zoals Stayokay en Citizen M. Ook zijn ze actief bij een aantal hotels op Schiphol en wassen ze cabinetextiel voor grote luchtvaartmaatschappijen. Financieel directeur Coen van der Eijk heeft dit jaar de hotels weer zien vollopen, net als zijn wasmachines.

Lees meer
Nederlandse hoteliers kijken positief terug op 2022

Nederlandse hoteliers kijken positief terug op 2022

De horeca heeft goed gedraaid in het eerste post-covid jaar. Met een omzet van bijna 26 miljard zit de sector weer iets boven het niveau van voor de corona-crisis, berekent Koninklijke Horeca
Nederland (KHN). De hotelbranche zit nog niet helemaal op het niveau van 2019. ABN AMRO schat de het aantal overnachtingen van de hotellerie op 96 procent van het niveau van voor de coronacrisis. Wel voorspelt de bank een groei van twee procent voor de hoteliers in 2023.

Lees meer
Let op … de kledingbibliotheek komt eraan!

Let op … de kledingbibliotheek komt eraan!

Een leenmarkt voor kleding biedt grote logistieke uitdagingen, maar dit businessmodel kan een uitstekende oplossing zijn om – door minder te hoeven produceren – het klimaatprobleem aan te pakken en winst te maken. Met het idee van een kledingbibliotheek begonnen twee Harvard studenten in 2009 het platform ‘Rent the Runway’, waar je 16 luxe designer items kon lenen voor 150 dollar per maand.

Lees meer
Slim energie inkopen

Slim energie inkopen

Met de enorm gestegen energieprijzen is het gebruik van gas en elektriciteit een groter deel van de kostprijs gaan uitmaken. Slim energie inkopen is daarmee belangrijker geworden. Omdat de prijzen op de energiemarkten flink fluctueren is het moment van de inkoop cruciaal. Eind augustus vorig jaar bereikte de gasprijs een extreem hoogtepunt van 3 euro per m3 gas, waar de gemiddelde prijs van een m3 gas jarenlang rond de 20 cent bewoog. De prijs voor elektriciteit beweegt mee met die voor gas. Dat komt doordat veel elektriciteit wordt opgewekt in gasgestookte energiecentrales. Timing is dus belangrijk. Maar waar moet dan op gelet worden? Vele factoren beïn-vloeden de prijzen. Weten welke dat zijn, en begrijpen hoe deze van invloed zijn op de prijsvorming helpt om de juiste keuzes te maken.

Lees meer

textielservice.info
is een uitgave van
Linssen Bureauservices B.V.
Buys Ballotstraat 4
4207 HT Gorinchem
Tel: (0)85 902 93 86
KVK: 86710524
BTW nr: NL004053238B12

Privacy reglement

Inschrijven nieuwsbrief

1 + 12 =