DLM bezoekt Moderna Hardenberg

okt 10, 2023 | Ondernemen

Wie bij Moderna in Hardenberg het pand binnenstapt ervaart direct dat dit bedrijf het belangrijk vindt dat er vanuit een energieneutraal gebouw gewerkt wordt in een prettige omgeving waarbij de mens centraal staat.

Woensdag 14 juni 2023  waren de Dutch Laundry Managers (DLM) welkom bij Moderna in Hardenberg.

De DLM leden werden ontvangen in een prachtige showroom. Na de ledenvergadering vertelden Erik Jutstra, algemeen directeur en Gert Stroeve, Technisch directeur, alles over dit bedrijf.

Moderna is 58 jaar geleden door Henk en Leida gestart en nog steeds een familiebedrijf dat door autonome groei groot is geworden. Samen met elkaar, laagdrempelig en met veel passie en plezier hieraan bijdragen is voor Moderna de sleutel voor een succesvol bestaansrecht.

Deze sleutel hielp hen ook de periode na de brand te doorstaan. Op 9 oktober 2013 brandde het toenmalige pand in Gramsbergen af. Zonder één klant te verliezen kon een jaar later het nieuwe en huidige pand in Hardenberg worden geopend.

 

Duurzaam gebouw met BREEAM certificaat

Het nieuwe pand is energieneutraal gebouwd, wat wil zeggen dat de procesvoering is gericht op het achterlaten van een zo’n klein mogelijke ecologische voetafdruk voor de volgende generaties. Als raamwerk is hiervoor gebruik gemaakt van het keurmerkkader BREEAM NL. Dit kader stelt een standaard voor een duurzaam gebouw en geeft vervolgens aan welk prestatieniveau een gebouw heeft. Van de vijf niveaus beschikt Moderna over het niveau Excellent met 4 sterren. Een knappe prestatie!

 

Risicospreiding door mix in segmenten

Moderna richt zich op bedrijfskleding (33%), Horeca (37%), Stomerij (9%) en op het leveren van facilitaire productien via Moderna Direct (21%). Deze mix draagt bij aan risicospreiding, zodat je- bijvoorbeeld tijdens de coronaperiode- minder kwetsbaar bent. Ook binnen het segment horeca wordt om die reden een mix in hotels, restaurants, sauna’s en recreatie gehanteerd.

Voor de stomerijactivieiten is er een samenwerking met Dobbi. Hierdoor kan het bedrijf zich blijven fosuccen op B2B, waarbij Dobbi de vertaalslag maakt naar de consumentenmarkt.

Voor alle diensten geldt dat over eigen distributie en serviemedewerkers beschikt kan worden. In Zaandam en Eindhoven is een overslagpunt gevestigd.

 

Maatschappelijk betrokken in de regio

Moderna is hoofdsponsor van voetbalclub HHC. Dit bindt (potentiële) medewerkers uit de regio en  biedt zichtbaarheid in lokale netwerken. Naast deze betrokkenheid wil het bedrijf een gunstige omgeving bieden waarin de medewerkers zo aangenaam mogelijk kunnen werken. Een vloerverwarming voor de winter en vloerkoeling voor in de zomer zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

Anno 2023 is Moderna een landelijke speler in de branche en met circa 600 medewerkers een belangrijke werkgever in de regio.

Na deze presentatie kregen de DLM leden een inkijkje in de “Moderna”wereld. Door Gert Stroeve werden ze rondgeleid door het prachtige gebouw. Schone en overzichtelijke werkruimten, een gezellige kantine, moderne machines en apparatuur, zichtbare maatregelen die bijdragen aan duurzaamheid en energiereductie maakten duidelijk dat People (de mens centraal), Planet (respect voor de omgeving) en Profit (bestaansrecht) geen loze kreten zijn,  maar pijlers die continu op de beste manier in belans worden gebracht.

Kortom, een bedrijf waar de wasserijbranche trots op mag zijn!

Na dit indrukwekkende bedrijfsbezoek werd de meeting afgesloten met een shared diner in het regionale restaurant De Troubadour en konden de DLM leden nog lang napraten.

Eerdere bijeenkomsten van Dutch Laundry Managers

De Dutch Laundry Managers organiseren regelmatig bijeenkomsten. Een overzicht:

DLM leden tijdens de presentatie.

Lees meer artikelen in deze categorie