Wetcleaning is het duurzame alternatief voor drycleaning volgens TSC Wetclean

mrt 14, 2023 | Duurzaamheid, Innovatie

Wet cleaning wordt algemeen beschouwd als een waardevolle aanvulling op de traditionele was of drycleaning. Het is een duurzaam alternatief voor drycleaning van kwetsbaar textiel. Het heeft echter ook belangrijke nadelen. Omdat de was nat wordt, moet het gedroogd worden. Dit proces kost tijd en energie. Daarnaast vergt natte was in tegenstelling tot drycleaning een intensieve nabehandeling. Dit vraagt om handwerk: de kleding moet vakkundig gestreken of geperst worden. Daardoor zou het niet geschikt zijn om grootschalig toe te passen. TSC Wetclean bewijst het tegendeel en heeft zich gespecialiseerd in deze wasmethode.

Het Canadese bedrijf heeft de twee grote nadelen van wetcleaning getackeld. TSC Wetclean heeft de wasserij zo ingericht dat de was aan de lucht gedroogd kan worden. Door het gebruik van drogers te vermijden en weinig water en chemicaliën te gebruiken wordt wetcleaning een duurzaam alternatief voor drycleaning. TSC reinigt 95 procent van de producten die bij het bedrijf worden gereinigd met behulp van wet cleaning in combinatie met drogen aan de lucht. Hierdoor heeft het bedrijf zich volledig kunnen richten op het nabehandelen van natte was. Werknemers worden opgeleid tot specialisten en zijn in staat om alle kledingstukken netjes te strijken of te persen. Het ouderwetse vakmanschap wordt op die manier teruggebracht in de wasserij, maar met een focus op modern textiel.

Door het wasproces op deze manier in te richten kunnen luxe en delicate kledingstukken die oorspronkelijk alleen voor drycleaning bestemd waren, nu in water worden gereinigd. Bewijs hiervoor is dat TSC Wetclean met hun methode een waardevol Tom Ford couture-topje van Sex and the City actrice Kim Cattrall heeft gewassen. Het bedrijf werd ingehuurd als persoonlijke kledingverzorger van Cattrall en slaagde erin om het topje nat te reinigen, nadat het geweigerd werd door gerenommeerde drycleaners in Londen en New York.

Door het roer volledig om te gooien en zich volledig te focussen op wetcleaning is TSC specialist op dit gebied geworden. Inmiddels ontwikkelt het bedrijf eigen wasmiddelen, speciaal voor wetcleaning methodes. Het bedrijf wil een voorbeeld zijn van hoe wetcleaning duurzaam én lucratief kan zijn voor wasserijen. Inmiddels kan het bedrijf elk kledingstuk wassen met hun methode, ook als drycleaning aangeraden wordt.

Lees meer artikelen in deze categorie