Week van de Circulaire Economie 2024

jan 26, 2024 | Nieuws

Bent u een ondernemer of organisatie en wilt u slimmer en zuiniger omgaan met grondstoffen of producten? Dan is de Week van de Circulaire Economie interessant voor u. Ontdek voorbeelden, ontmoet voorlopers en krijg concrete handvatten om zelf met circulair ondernemen aan de slag te gaan. Met als doel: een economie waarin afval niet bestaat. Bekijk de diverse programma’s van de circulaire hubs en meld u aan voor een evenement.

Voor wie?

De Week van de Circulaire Economie is interessant voor onder andere:

  • Ondernemers
  • Kennisinstellingen
  • Scholen
  • Gemeenten
  • Provincies

Waarom een week voor hergebruik van grondstoffen?

Het is dé jaarlijkse week voor de circulaire economie. Baanbrekende ondernemingen in heel het land openen hun deuren en laten zien hoe het hergebruiken van producten en grondstoffen in de praktijk werkt. Iedereen kan zo van elkaar leren. Op diverse locaties en verschillende circulaire thema’s worden evenementen georganiseerd. Deze 9e editie gebeurt dat volledig vanuit circulaire hubs.

Wat is een hub?

Een circulaire hub is een plek waar alle kennis en kunde om circulair ondernemerschap van de grond te tillen in huis is. Het bruist er van de innovatie en pioniersdrift. Er zijn meer dan 35 circulaire hubs door het hele land.

Bekijk hier het programma en meld u aan.

Thema: van goed begin naar booming business

Dit keer is het thema ‘Van goed begin naar booming business – circulair als de nieuwe standaard’. De gedachte hierbij is dat financiële ondersteuning helpt een grote omslag te maken, om in 2050 volledig circulair te zijn. Maar hoe doen we dat? Hoe schaalt u als circulaire ondernemer sneller op, van start-up tot midden- en kleinbedrijf (mkb)? Welke steun is er? En hoe leren andere ondernemers van uw circulaire groei?

De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van het Versnellingshuis Nederland circulair!. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is een samenwerkingspartner in het Versnellingshuis.

Lees meer artikelen in deze categorie