Week van de Textielverzorging

mrt 1, 2024 | Nieuws

Voor de eerste keer organiseert de Federatie van de Belgische Textielverzorging (FBT) in samenwerking met ETSA, de Europese overkoepelende organisatie, de Week van de Textielverzorging. De week vindt plaats van 11 tot 16 maart 2024 en staat in het teken van het werven van nieuwe talenten. Verschillende wasserijen over heel België zetten in die week hun deuren open voor alle mensen die op zoek zijn naar een interessante en duurzame job.

Het doel van het evenement is zoveel mogelijk potentiële werknemers uit te nodigen om kennis te maken met de wasserij. Immers, in wasserijen worden verschillende taken uitgevoerd en het is zeer moeilijk om goed personeel te komen. Met het oog op de naderende zomervakantie is dit de kans voor werkzoekenden, studenten interims of mensen die op zoek zijn naar een baan op lange termijn om de diverse wereld van de wasserij te ontdekken en gelijk te solliciteren, op één en dezelfde dag.

FTN en Netex waren bij de ontwikkeling van de actie nog net betrokken en nemen dus niet formeel deel. Wel staan ze positief tegenover het initiatief. Bedrijven in Nederland kunnen op eigen initiatief natuurlijk hun deuren openen tijdens deze Week van de Textielverzorging.

Lees meer artikelen in deze categorie