WEAR lanceert online inzamelingsmethode voor sneakers

mrt 7, 2024 | Nieuws

WEAR heeft een online service opgericht om op een duurzame manier van oude sneakers af te komen: WEAR Collect. Hiermee vervult het bedrijf dat refurbished tweedehands sneakers verkoopt een langverwachte behoefte van hun klanten.

WEAR heeft in samenwerking met Sustainable Student Consultancy onderzoek gedaan naar de Nederlandse markt en hieruit blijkt dat per persoon gemiddeld drie paar sneakers ongebruikt in de kast staat. Dit komt in totaal neer op ruim 50 miljoen sneakers. Met WEAR Collect biedt het bedrijf mensen een manier om impact te maken en gemakkelijk van hun oude sneakers af te komen.

Per paar sneakers die de klant opstuurt, doneert WEAR €1 aan Klabu, een goed doel dat sport toegankelijk maakt in vluchtelingenkampen over heel de wereld. Daarnaast krijgt de klant een korting die ze kan besteden in de webshop. Op de website van WEAR kun je gratis een WEAR Collect zak bestellen. Deze wordt geleverd in een brievenbuspakket inclusief instructies en retourlabel. Meer informatie over de dienst kun je vinden via: wear-store.nl/pages/wear-collect.

Lees meer artikelen in deze categorie