Wasservice bij Bever

mrt 14, 2023 | Uncategorized

Kledingwinkel voor buitensport Bever waste en/of impregneerde in 2022 7.616 jassen en slaapzakken. Hun insteek: Door te wassen behoudt het product isolerende eigenschappen of waterafstotende en ademende werking. Zo gaat het simpelweg langer mee.

Consumenten kunnen hun slaapzak bij de winkels van Bever langsbrengen om deze te laten wassen. Het professioneel reinigen heeft wel tijd nodig. Consumenten moeten er rekening mee houden dat het drie tot vijf weken kan duren voor ze de slaapzak weer kunnen ophalen in de Beverwinkel.

De winkel geeft ook adviezen. Om de slaapzak minder vaak te hoeven wassen, kan men een lakenzak in de slaapzak plaatsen. Dit voorkomt dat de slaapzak snel vies wordt, geeft extra comfort en beschermt de slaapzak tegen vroegtijdige slijtage, zo claimt Bever.

Ook legt men uit wat de effecten van gebruik en wassen zijn. Als men een tijdje een donzen slaapzak heeft gebruikt, kan deze vuil geworden zijn en vocht opgenomen hebben. Hierdoor vermindert de isolatiewaarde en werkt het membraam om vocht af te voeren minder goed. Door het wassen wordt het vocht weer goed afgevoerd, en ook komt de donsvulling weer op maximaal volume door het gebruik van grote industriële drogers. Ook synthetische slaapzakken moeten, net als de donzen slaapzak, gewassen en geïmpregneerd worden. Zo behouden deze hun gebruikseigenschappen.

Lees meer artikelen in deze categorie