Washmen wint CINET Innovation award

mrt 14, 2023 | Innovatie, Nieuws

Het innovatieve Washmen uit Dubai heeft de CINET Innovation award gewonnen. De prijs die uitgereikt wordt namens de mondiale organisatie voor professionele textielverzorging heeft Washmen geprezen om zijn hoge kwaliteit wasserij, goede technologische basis en betrouwbare klantenservice.

Washmen is de grootste wasserij in de Verenigde Arabische Emiraten en gaat volgens eigen zeggen de strijd aan met wasmachines en drogers bij de klant thuis. Washmen is een on-demand service: gebruikers kunnen met een app een afspraak maken en de was wordt thuis opgehaald, zonder dat de klant daadwerkelijk thuis hoeft te zijn. Het laten ophalen, wassen en thuisbezorgen van een waszak kost omgerekend zo’n 16 euro, onafhankelijk van hoeveel je erin stopt. Wil een klant kleding recyclen? Dan kan dat ook gratis meegegeven worden.

De wasserij biedt vijf diensten aan: homecare, clean & press, wash & fold, shoecare en press only. De klant kiest in de app van welke diensten hij gebruik wil maken. Als een kledingstuk voor het eerst gewassen wordt door Washmen, wordt een label met een QR-code aan het waslabel van het kledingstuk genaaid. Zo weet het personeel altijd welk kledingstuk dit is. Eerdere behandelingen en reparaties worden geregistreerd. Bij binnenkomst van de wasserij wordt de kleding ook voorzien van een tijdelijke RFID-chip. Zo kan een kledingstuk worden gevolgd in zijn reis door de wasserij.
Deze hightech wasserij zet in op duurzaamheid door milieuvriendelijke wasprogramma’s te gebruiken op lage temperaturen. Ook streven ze naar een minimaal water en chemicaliën gebruik en al het wasmiddel dat ze gebruiken is biologisch afbreekbaar.

Het bedrijf uit Dubai heeft als doel om productlijnen en de klantbeleving continue te verbeteren. Zo hebben ze onlangs shoecare en bagcare aan hun diensten toegevoegd. Bij het inleveren van de was kan je ook schoenen, tassen, koffers of riemen meegeven. Deze worden schoongemaakt en indien nodig gerepareerd. Met deze toevoeging is Washmen in staat om je hele garderobe te wassen.

Het bedrijf onderscheidt zich van andere pick-up wasserijen met zijn gebruiksvriendelijke software. Washmen heeft een software development team dat constant werkt aan verbetering en onderhoud van de app. Door de software goed onder de knie te krijgen is het bedrijf schaalbaar en voorziet het groei in de toekomst.
Tijdens de Global Best Practices Awards georganiseerd door CINET werd Washmen uitgeroepen tot beste wasserij van de Verenigde Arabische Emiraten en wonnen ze de innovation award. Voor de beoordeling lette een jury op de kwaliteit, duurzaamheid, innovatie en het businessmodel van de kanshebbers.

Lees meer artikelen in deze categorie