Textielbeheer gaat met de tijd mee en spreekt een bredere doelgroep aan

apr 25, 2024 | Ondernemen

De oplettende lezer heeft het waarschijnlijk al gezien, maar het vakblad van brancheverenigingen FTN, NETEX en Vematex heeft een flinke make-over gekregen. Ook online is er gewerkt aan meer leesplezier.

Het vakblad Textielbeheer is als een visitekaartje voor de textielverzorgingsbranche. Het blad is niet alleen voor leden van de verschillende brancheverenigingen interessant, maar ook bij uitstek geschikt om de branche breed uit te lichten. Vandaar dat Linssen Bureauservices hard werkt aan de transformatie van zowel het fysieke blad als de website Textielservice.info.

Om externe en interne doelgroepen te enthousiasmeren voor de branche wordt nagedacht over de inhoud van het blad. Er wordt gezocht naar een goede balans tussen vaktechnische artikelen en inspirerende bedrijfsverhalen. Mensen uit de sector komen aan het woord, maar ook klanten en partners van de branche doen hun verhaal.

Deze verhalen moeten ook voor de niet-kenner begrijpelijk zijn. Vandaar dat gekozen is voor een nieuwe actieve schijfstijl waarin persoonlijke anekdotes afgewisseld worden met vaktechnische inzichten. Professionele hulp van een tweetal journalisten is daarvoor ingeschakeld.

Textielbeheer vernieuwd

De grootste verandering wat betreft het vakblad Textielbeheer is dat deze vanaf 1 januari 2024 zes keer per jaar gemaakt wordt. Vier online edities zijn dus geschrapt. Zo krijgt de redactie meer ademruimte en is het mogelijk om meer tijd en aandacht te stoppen in het magazine, waardoor er elke twee maanden een goed gevulde en interessante Textielbeheer op de mat valt.

Bij een opgefrist vakblad hoort ook een nieuwe website. Alle artikelen uit het vakblad verschijnen (met enige vertraging) op Textielservice.info. Deze website, hoewel nog in ontwikkeling, deelt de verhalen uit de branche met het grote publiek en voorziet lezers van het laatste nieuws uit de branche door middel van de e-Newsberichten

Dat zijn kleine nieuwsberichten over de laatste ontwikkelingen in de textielverzorgingsbranche. De laatste e-Newsberichten worden wekelijks verstuurd in de e-News digitale nieuwsbrief. Middels deze nieuwsbrief worden elke week ruim 1000 geïnteresseerden op de hoogte gehouden over de branche.

e-News ontvangen?

Ook geïnteresseerd om het e-News te ontvangen? Abonneren kan door de QR-code te scannen of door het formulier op de website in te vullen.

Naast het blad, de website en de nieuwsbrief wordt interactie met leden en geïnteresseerden opgezocht op LinkedIn. Verhalen uit het vakblad en van Textielservice.info worden hier gedeeld en bereiken een breed publiek. Daarmee is LinkedIn een belangrijk uithangbord voor de branche. Volg de pagina van Textielservice.info via linkedin.com/company/textielservice-info of scan de QR-code. Reacties en daaropvolgende discussies zijn zeer welkom.

Aanmelden e-News of volgen LinkedIn

In zowel het vakblad, het e-News als op de website is het mogelijk om te adverteren. Bezoek online textielservice.info/adverteren voor de mogelijkheden. Ook kan Linssen Bureauservices benaderd worden bij interesse en vragen. Ook is het altijd mogelijk feedback te geven of een suggesties te doen voor een bijdrage voor het blad en/of de website. Mailen kan naar naar info@textielservice.info.

Lees meer artikelen in deze categorie