TCT Cursus Algemene Procestechniek en Machineveiligheid op 18 april 2024

mrt 21, 2024 | Nieuws

Trainingscentrum Textielverzorging  – De cursus Algemene Procestechniek en Machineveiligheid van Trainingscentrum Textielverzorging staat mede aan de basis van de kennis die in de stomerij nodig is. Het is immers belangrijk om ook technische- en veiligheidskennis te hebben als wordt gewerkt in een textielreinigingsbedrijf. Het gaat in deze cursus over de Algemene Procestechniek waarbij onder andere aan bod komen de reinigingsmiddelen, welke reinigingstechnieken er zijn, hoe een etiket te lezen en ook over energiebesparing en randapparatuur. Bij het onderdeel Machineveiligheid wordt ingegaan op onder meer de risico’s en de preventie ervan in het textielreinigingsbedrijf. Het gaat dan onder andere over welke risicosituaties er kunnen zijn door het gebruik van chemische stoffen.

Leermethode
Deze cursus bestaat uit twee e-learningmodules via de website van TCT én een praktijkdag. Men volgt eerst de e-learningmodules via de website van TCT. Daarna neemt men deel aan de praktijkdag. Het is belangrijk om vooraf goed de e-learningmodules te leren zodat men goed is voorbereid op het examen. De praktijkdag vervangt niet het aantal zelfstudie uren maar is een aanvulling op de studie. Studeren kan 24/7 omdat alle lesmodules online zijn te volgen. Afhankelijk van eventuele al aanwezige praktijkervaring geldt voor deze cursus ongeveer 12 uur zelfstudie. De cursus wordt afgesloten via een hele praktijkdag (2 dagdelen) met examen op een van de examenlocaties.

Voor wie?
Voor nieuwe medewerkers, startende ondernemers en verantwoordelijken voor machineveiligheid in het textielreinigingsbedrijf binnen de textielreiniging is deze cursus een goede basiscursus.

Schrijf snel in
Er zijn nog plaatsen vrij om deel te nemen aan de praktijk- en examendag van donderdag 18 april 2024. Locatie is nog niet bekend. Neem voor inschrijving of verdere informatie contact op met het TCT-secretariaat via tct@tct-nl.nl of telefonisch op telefoonnummer: 085 902 93 84. Kijk ook eens naar het volledige aanbod van cursussen op onze website www.tct-nl.nl.