Stichting Trainingscentrum Textielverzorging

apr 17, 2023 | Uncategorized

PARTNER IN VAKOPLEIDINGEN VOOR DE BRANCHE

Gedegen vakopleidingen hebben een lange geschiedenis. In 2008 is de Stichting Trainingscentrum Textielverzorging opgericht als aanmeldpunt en aanbieder van opleidingen binnen de textielver-zorgingsbranche. Ook in 2023 wordt het belang van de vaktechnische opleidingen voor deze branche nog steeds breed onderschreven. De oprichting van de stichting vond plaats in afstemming met de organisaties FTN, NETEX, Vematex, FNV, CNV en Raltex/O&O. En tot heden zijn deze organisaties betrokken. Dit onderstreept het gedeelde belang.

HET BELANG VAN OPLEIDINGEN BINNEN DE BRANCHE

Gedegen onderwijs en scholing zijn de basis van het ambacht Textielverzorging; zij bepalen het vakmanschap dat de kern van de textielverzorging vormt. Door de toenemende complexiteit van het werk worden hogere eisen gesteld aan medewerkers. En ook wordt met de opleidingen de ontplooiing van de medewerkers gewaarborgd. Stichting Trainingscentrum Textielverzorging onderschrijft het belang van goed opgeleide medewerkers in de branche en bewaakt de kwaliteit van deze opleidingen. Een goed opgeleide en professionele medewerker is goud waard op de werkvloer van de stomerij en wasserij.

STOMERIJ EN WASSERIJ

De door het Trainingscentrum Textiel-verzorging gehouden cursussen zijn bedoeld voor:

  • Medewerkers van textielreinigings-bedrijven (“stomerij”, warme winkel);
  • Medewerkers die werkzaam zijn in een koude winkel en
  • Medewerkers die werkzaam zijn in een textielservicebedrijf (“industriële wasserij”).

De cursussen worden aangeboden als e-learning cursus, als in-company cursus of een combinatie van e-learning en een praktijk- en examendag. E-learning is een studievorm waarbij de cursist zelfstandig kennis kan vergaren door het volgen van online aangeboden training modules. Elke e-learningcursus wordt doorgaans afgesloten met een praktijkbijeenkomst en een theorie- en/of praktijkexamen. Deze dagen worden bekendgemaakt via diverse communicatiekanalen.

24/7

Door toepassing van e-learning gaat het trainingscentrum met zijn tijd mee. Het is mogelijk om vrijwel direct met de op de website van TCT vermelde cursussen een aanvang te maken, met uitzondering van praktijkvakken zoals klanttevredenheid en machineveiligheid.

START NU

Zowel voor medewerkers die al jaren werkzaam zijn in deze branche of medewerkers die net beginnen aan een meesteropleiding, is het altijd een goed moment om kennis te verdiepen of te upgraden met een specifieke cursus. Doordat het vakgebied van textielverzorging voortdurend in ontwikkeling is, is het van essentieel belang om bij te blijven en vaardigheden te blijven verbeteren. Door bekwaamheid te vergroten kan een medewerker niet alleen bijdragen aan de kwaliteit van het werk, maar ook aan het succes van de organisatie waarin wordt gewerkt.

PRAKTIJK-EN EXAMENDAGEN

De volgende praktijk- en examendagen waarvoor ingeschreven kan worden zijn op donderdag 1 juni (Detacheren), donderdag 22 juni (Persen en strijken) en donderdag 6 juli (Klanttevredenheid). Bij voldoende deelnemers is het mogelijk om een praktijk- of examendag buiten het vastgestelde rooster aan te vragen, eventueel op een eigen locatie.

CURSUSAANBOD

Het volledige cursusaanbod staat op de website www.tct-nl.nl Het is ook mogelijk om in overleg in-company cursussen (waaronder rijvaardigheid of BHV) te laten organiseren of bij voldoende deelnemers een extra praktijk- en examendag aan te vragen.

CONTACT

Mochten er vragen zijn over (de inhoud van) de cursussen is het secretariaat bereikbaar. Het trainingscentrum is er voor alle textielverzorgers en geïnteresseerden in de textielverzorgingsbranche.

Het trainingscentrum in Gorinchem kan worden benaderd voor inschrijving of vragen via e-mailadres tct@tct-nl.nl of telefonisch via telefoonnummer 085 902 93 84.

Lees meer artikelen in deze categorie