Spinning Jenny landelijke winnaar Circulaire Innovatie Top

mrt 21, 2024 | Nieuws

Tijdens een spannende finale op vrijdag 15 maart 2024 in de Malietoren in Den Haag is bekend gemaakt dat Spinning Jenny de winnaar is geworden van de Circulaire Innovatie Top in de categorie Circulaire Change Maker. Geen eenvoudig te winnen competitie, want de kwaliteit van alle inzendingen was hoog met een diversiteit aan circulaire innovaties. In totaal streden 15 finalisten uit de provincies Overijssel, Flevoland, Gelderland, Brabant en Limburg om de landelijke titel. De finale was hiermee een mooi onderdeel binnen de Week van de Circulaire Economie.

Spinning Jenny
Oud textiel wordt op dit moment vaak verbrand of verwerkt in laagwaardige toepassingen (denk aan isolatie van auto’s en vaatwassers). Spinning Jenny koopt gerecyclede textielvezels in en spint er met een hypermodern machinepark weer nieuwe garens van. Dit kan vervolgens weer gebruikt worden in hoogwaardige toepassingen, bijvoorbeeld autostoelbekleding, tapijten of werkkleding.

Over de Circulaire Innovatie Top
Circulair ondernemen is de toekomst. De continuïteit van onze maakindustrie, bouw, landbouw en vele andere sectoren valt of staat met het realiseren van circulaire innovaties. Nederland kent veel innovatieve organisaties en ideeën. Daarom organiseren VNO-NCW Midden, VNO-NCW Brabant Zeeland en de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) de landelijke Circulaire Innovatie Top. Dit doen ze samen met partners Pre Zero, Money Meets Ideas en het Versnellingshuis. Het doel van deze challenge is om regionale ondernemers in de spotlight te zetten en te laten zien wat zij te bieden hebben op het gebied van circulaire innovaties. Hiermee inspireren ze andere ondernemers. Het uiteindelijke doel is om de ondernemers te helpen om een vervolg te geven aan de verdere uitwerking en ontwikkeling van hun circulaire innovatie.

Beoordeling
De kandidaten zijn door een jury beoordeeld op mate van circulariteit en samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter. De jury bestond uit juryvoorzitter Barbara Huizink, directeur Innovatie bij PreZero, Sanne Westra, beleidssecretaris Circulaire Economie en Milieu bij VNO-NCW en MKB Nederland, Gabrielle Werkhoven, relatiemanager bij Het Versnellingshuis en Frank Groenevelt, adviseur bij Money Meets Ideas.

Meer weten? Kijk dan op de websites van Spinning Jenny en de Circulaire Innovatie Top.

Lees meer artikelen in deze categorie