Programma Circular Textile Days 2023

apr 17, 2023 | Duurzaamheid

Staan de Circular Textile Days 2023 al in de agenda genoteerd? Op 5 en 6 juni vindt de derde editie van het internationale evenement over circulair textiel plaats in Congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch. Deze editie belooft groter, informatiever en meer inspi-rerend te zijn dan de voorgaande edities. Genoeg redenen om erbij te zijn.

Programma

Zowel op 5 als op 6 juni 2023 is het programma toegespitst op een thema. De eerste dag, 5 juni, staat in het teken van ‘The Success of a Circular Mindset’. Hoe kan men als bedrijf binnen de textielindustrie beter circulair gaan ondernemen? Welke stappen kunnen er genomen worden en wat is er nodig om ieders denkwijze binnen een organisatie dezelfde kant op te krijgen?
Tijdens de tweede dag, 6 juni, staat zakendoen in circulair textiel centraal: ‘Getting Circular Things Done’. Hoe komt een goede samenwerking tot stand? Hoe kunnen circulaire processen geïntegreerd worden en welke logistieke uitdagingen komen op het pad naar circulair ondernemen?

Het programma biedt wederom een grote diversiteit aan sprekers en activiteiten. Zo zijn er dit jaar meerdere podia te bezoeken zoals Main stage, Expert & Business stage en Innovation stage. De podia, Main stage uitgezonderd, zijn te vinden op de beursvloer. Op het Main stage zullen toonaangevende en internationale sprekers actuele thema’s bespreken voor een groter publiek. Op het Expert & Business stage worden presentaties van specifieke textielexperts afgewisseld met pitches van deelnemende bedrijven. Op het Innovation stage krijgen toonaangevende textielinnovaties een podium naast het plein met de laatste productontwikkelingen.

Sprekers uit de verschillende textielsectoren zijn te verwachten. Zoals voormalig tophockeyster Kim Lammers van CIRCULR, Nicolas Prophte van PVH Corporation en projectpresentaties van TEXAID en The Loop Factory.

Cleanlease

Op dinsdagmiddag 6 juni is het podium aan CleanLease. CleanLease ontwikkelt doorlopend nieuwe producten en diensten vanuit haar circulaire visie. In samenwerking met Nederlandse en Europese partners in de keten is de ‘Groene OK’-lijn ontwikkeld. Een lijn van herbruikbare OK-kleding waarmee, in vergelijking met disposable OK-kleding, zowel wordt bespaard op een enorme afvalberg, als ook wordt bijgedragen aan een forse energiebesparing en CO2-reductie. Tijdens twee rondetafelgesprekken op Circular Textile Days worden deze aspecten nader toegelicht, de samenwerkingen besproken plus het streven in de hele keten te verduurzamen.

Exposanten en bezoekers

Inmiddels hebben al ruim 50 bedrijven uit 10 verschillende landen zich aangemeld. De bedrijven hebben een grote diversiteit binnen diverse textielsectoren, zoals: werk- en promotiekleding, mode, lingerie, sportkleding, huishoudtextiel. Deelnemende en bezoekende professionals zijn onder andere producenten, eindgebruikers, brancheverenigingen en onderzoeks- en kennisinstellingen. Dit maakt het zakelijke evenement een ideale plek om jouw netwerk uit te breiden en kansen te vinden voor zakelijke samenwerkingen met verschillende stakeholders van de gehele waardeketen van circulair textiel.

Kort samengevat

Tijdens de Circular Textile Days zullen exposanten, kennisinstituten, workshopcoaches en vele andere textielexperts hun visie, inzichten en expertise over circulair ondernemen delen. Men vindt de actuele stand van zaken op het gebied van circulaire technologieën, ondersteund door betrouwbare informatie en feiten. Het event biedt inzichten waar men direct mee aan de slag kan. Genoeg redenen om het evenement te bezoeken.

Kijk vooral verder op de website van de circlar textile days: www.circulartextiledays.com

Lees meer artikelen in deze categorie