Openhartig gesprek met Wout en Stefan Zeekant over een leven in de stomerij

mrt 21, 2024 | Nieuws

Stomerij Zeekant is een begrip in Purmerend en Beemster. Na jaren een fysieke winkel te hebben gehad zijn ze zich sinds enige tijd gaan richten op de thuisbezorgservice. En, zo blijkt, met succes. RTV Purmerend nodigde Wout en Stefan Zeekant uit en sprak met hen over hun ervaringen.

In het gesprek wordt verteld over de geschiedenis van Stomerij Zeekant. Zo is de stomerij bijvoorbeeld gestart in een tumultueuze tijd in onze geschiedenis (1940). Ook wordt gesproken over de locaties waar de fysieke winkels zich bevonden, zoals het pand aan de Gouw en hoe Stomerij Zeekant zich heeft ontwikkeld.

En voor wat betreft de toekomst? Wout Zeekant (77) denkt er niet aan om te stoppen. Sterker nog: hij heeft zojuist een nieuwe elektrische bestelbus aangeschaft.

Het interview van circa 12 minuten vertelt een mooi verhaal waarin zowel de mooie tijden als de tegenslagen worden benoemd en wat een leven in de stomerij volgens Wout en Stefan zo mooi maakt. Het verhaal van hoe ieder kledingstuk een verhaal vertelt, van trouwen tot rouwen.

Het volledige interview is te zien op de website van RTV Purmerend.

Lees meer artikelen in deze categorie