Modint en ImpactBuying:

feb 1, 2023 | Innovatie

Ontwikkelden tool voor transparantie in kleding- en textielbranche

Met de ambitie om meer transparantie in de kleding- en textielsector te creëren, hebben Modint en ImpactBuying een tool ontwikkeld. Op basis van de Modint kennis en know-how van kleding en textiel en de ervaring van ImpactBuying met keteninformatie en het ophalen van ESG assured data, moet deze samenwerking leiden tot het gemakkelijker en efficiënt in kaart brengen van toeleveringsketens, ophalen van duurzaamheidsdata en het berekenen van de CO2 footprint.

De mode- en textielindustrie bestaat uit complexe toeleveringsketens door veel verschillende leveranciers, productie die vaak ver weg is en kledingstukken van meerdere materialen met verschillende behandelingen. Hierdoor nemen niet alleen de risico’s in de branche toe, maar kunnen ook mensenrechten, dierenwelzijn en milieu in het geding komen. Daarom zijn er steeds meer (inter) nationale initiatieven die bedrijven niet alleen oproepen inzicht te krijgen in de risico’s, maar ze ook te beperken en te kunnen voldoen aan de nationale en Europese wetgeving.

De tool maakt het mogelijk voor kleding- en textielbedrijven om hun impact te meten op belangrijke duurzaamheidscriteria, zoals milieu en sociale risico’s. Daarnaast kan toetsing op internationale en nationale wetgevingsrichtlijnen gedaan worden en wordt duidelijk welke vragen je waar in de keten moet stellen.

Lees meer artikelen in deze categorie