Meinen Stomerij & Wasserij: klaar voor de toekomst!

okt 21, 2022 | Ondernemen

Meinen Stomerij & Wasserij is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat niet alleen met de tijd is meegegaan, maar deze ook naar haar hand heeft gezet. Naast alle reinigings- en wasserijdiensten, die ook online kunnen worden geregeld, maakt het bedrijf het voor de klant ook mogelijk zelf meer te doen. Van het huren van apparatuur, het verkopen van reinigingsproducten tot een blog die uitlegt hoe je kleding moet onderhouden. Geen wonder dus dat Meinen hoog scoort op waarderingen van Google, Facebook, Trustpilot en Trustindex. En, dat is nu precies wat in deze tijd nodig is!

In de familie

Meppel en omgeving brengt al sinds 2 september 1957 haar textiel naar Meinen Stomerij & Wasserij. Een familiebedrijf van oprichter en eigenaar Otto Meinen Het bedrijf is door zijn vader Egbert Meinen opgericht. Dat is op zich wel een mooi verhaal. Anna Meinen had een blauwververij in Meppel, hier werd onder andere Staphorster Klederdracht geverfd. Toen dat in de jaren 50 minder werd door goedkoper textiel uit Azië, heeft Egbert Meinen het bedrijf overgenomen van zijn moeder en er een Chemische Wasserij & Ververij van gemaakt. Al snel werd het Stomerij & Ververij Meinen. Toen Otto Meinen het bedrijf midden jaren 90 overnam van zijn vader werd het verven niet meer gedaan en werd het Stomerij Meinen. Door de veranderende markt en verschuiving naar meer wasgoed is het familiebedrijf in 2015 Meinen Stomerij & Wasserij geworden.) waar Joke Meinen de winkel en administratie voor haar rekening neemt en Matthijs Meinen het bedrijf helemaal geschikt heeft gemaakt voor het digitale tijdperk, in zijn functie Marketing & Verkoopmanager. Verder opende Alem Mirzad in 2016 zijn atelier Tepchi Kledingreparatie in het pand.

Van B&B tot snackbar

Meinen reinigt voor particulieren en bedrijven en werkt ook samen met kledingverhuurbedrijven. Ook voor specialistische klusjes als leer, suède, bruidskleding en tapijten kloppen klanten bij Meinen aan. Bedrijfskleding, werkkleding, van formeel tot mascottes, van B&B linnen tot snackbar werkkleding. Alles wordt bij Meinen gedropt. “Ook voor het bedrijf waar we de tapijten hebben laten reinigen, hebben we een aantal leuke opdrachten mogen doen,” vertelt Meinen. “Zij reinigen in oude monumentale gebouwen de vloerbedekking en wij krijgen de raambekleding.”

Luiers wassen?

Een andere mooie opdracht kwam van Nappy’s, een webwinkel in wasbare luiers. Nappy’s was door de Gemeente Rotterdam gevraagd de luiers te leveren om het gebruik ervan te stimuleren onder de Rotterdammers. Deze newborn luiers moesten echter eerst vijf (!) keer ingewassen worden, omdat ze anders onvoldoende vocht opnemen bij gebruik. Meinen reinigde de luiers op 60 graden met EU Ecolabel gekeurd wasmiddel en 25% hergebruikt koelwater. Vervolgens hingen de luiers vrolijk door het hele pand aan waslijnen te drogen.

Meinen verhuurt geen textiel, maar wel de tapijtreiniger!

Op de website van Meinen valt het direct op: dit bedrijf maakt het makkelijk voor de klant. Online bestellen gaat in een paar snelle stappen, waarna de reiniging drie dagen duurt. Meinen biedt daarnaast haar Hagerty Tapijt- en Meubelreiniger aan klanten aan om zelf een tapijt, bank, stoel of auto interieur te kunnen reinigen. De prijzen zijn schappelijk met €10 per dag. De reinigingsmiddelen zijn biologisch afbreekbaar. Met een kort instructiefilmpje is meteen duidelijk hoe het apparaat moet worden gebruikt.

Eco-labels en sterren

Op de webshop van Meinen kunnen onder meer hoezen, handschoenen en schoonmaakproducten worden besteld. Daarnaast geeft het bedrijf op haar blog uitleg en tips. Ook duurzaamheid wordt helder onder de aandacht gebracht, bijvoorbeeld door uit te leggen wat een stomerij nu precies doet en wat de misvattingen over duurzaamheid zijn. Ook wordt duidelijk gemaakt dat Meinen werkt met Ecolabel-producten. Met reviews van klanten, hoge scores op bijvoorbeeld Google (4.9 van 5 sterren) en Trustpilot (4.9 van 5 sterren) is de website, die Matthijs heeft ontworpen en geschreven, een schot in de roos.

Massa of niche?

“Nadat ons bedrijfspand in oktober vorig jaar is verkocht, ben ik samen met mijn zoon Matthijs naar drie thema avonden van de NETEX geweest,” zegt Meinen. Het lidmaatschap van de brancheverenigingen is voor hem vanaf de start belangrijk geweest. “Wij zijn vanaf het begin van ons bedrijf lid geweest van onze vakvereniging,” vertelt hij. “Ook in moeilijke periodes zoals tijdens het probleem van historische vervuilingen, heeft de NETEX en Bosatex ons goed geholpen.” Wat op de thema avonden werd aangekaart, sloot naadloos aan bij de ontwikkelingen die Meinen zelf ook had zien aankomen. “Wat daar werd verteld, was precies waar wij in feite al mee bezig waren. De keuze tussen massa en niche was voor ons als kwaliteitsstomerij niet zo moeilijk. We zagen ook al een hele tijd, dat het aanbod in de stomerij aan het veranderen was.”

Op zoek

Meinen zag dat het wasgoed de overhand begon te nemen. Maar: “Door marketing en sales werkzaamheden van onze zoon kwamen er geregeld grote partijen gordijnen en vitrages binnen. Hier hebben we echter te weinig ruimte voor, we hebben gekeken naar andere werkruimte op een bedrijventerrein.” De daarvoor benodigde investeringen waren echter dusdanig hoog, dat Meinen zocht naar een familiebedrijf. We zochten een overnamepartneer, maar dit moest wel een bedrijf zijn wat echt binding met de branche heeft en staat voor kwaliteit. Deze continuïteit kom je simpelweg veel vaker tegen bij familiebedrijven. De kans is groot dat ze dezelfde normen en waarden delen en dat vergroot de kans op een succesvolle overname.

Meinen vond een wasserij die ook stomerij in de portefeuille heeft in Textielservice de Blekerij in IJsselmuiden. De warme stomerij verdwijnt dus uit het centrum van Meppel, terwijl de stomerijservice blijft. “De traditionele stomerij in het centrum of rand van de stad heeft de langste tijd nu wel gehad.”

Vinger aan de pols

Meinen: “Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat wij samen de goede keuze hebben gemaakt, en het is helemaal mooi dat de naam Meinen verbonden blijft in de nieuwe setting.” De samenloop van de snelle verkoop van het bedrijfspand, Otto Meinen die in april 63 jaar wordt en de bekendheid met het bedrijf dat de activiteiten gaat overnemen, pakte in dit geval mooi uit. “Matthijs zal in de nieuwe setting de sales en marketing voor zijn rekening blijven nemen. Hij gaat onder andere de sociale mediakanalen onderhouden, evenals de websites van zowel Meinen als De Blekerij. Ook de direct mailing zal hij blijven verzorgen. Daarnaast is hij per 1 april bij Bufacare, de zeepleverancier, in de buitendienst aan de slag gegaan”, aldus Meinen. “Voor Joke en mijzelf zal het wat rustiger gaan worden, hoewel we, indien gevraagd, nog wel een vingertje aan de pols houden!”

Lees meer artikelen in deze categorie