Leden FTN/NETEX unaniem achter akkoord met CNV

apr 4, 2024 | Nieuws

FTN/NETEX-bedrijven hebben eind maart eensgezind de onderhandelingsresultaten met vakbond CNV goedgekeurd. Dat gebeurde voor FTN tijdens de presentatie van het akkoord in Rosmalen op 26 maart 2024. Netex gaf later die week haar akkoord. Beide werkgeversorganisaties en vakbond CNV werden het 25 maart met elkaar eens over een nieuwe cao Textielverzorging: van 1 mei 2024 tot 1 maart 2025. Ook zijn er met succes afspraken gemaakt over een geheel nieuwe cao vanaf 1 maart 2025.

Constructief
Werkgeversonderhandelaar Leon Vincken: “Met CNV hebben we de afgelopen maanden in vertrouwen en constructief gesproken. En altijd met de nadruk op onze garantie: werknemers gaan er niet op achteruit. Nu niet. En niet in de toekomst. Het is mooi dat we nu samen een akkoord hebben bereikt waarmee werknemers en werkgevers tevreden kunnen zijn.” Gesprekken over de precieze invulling van de geheel nieuwe cao – vanaf 1 maart 2025 – vinden de komende tijd plaats.

Moderne cao
FTN/NETEX voerde sinds begin januari cao-gesprekken met CNV en FNV. Met als doel: bouwen aan een moderne, toekomstbestendige cao Textielverzorging waaraan de sector behoefte heeft. En op korte termijn goede afspraken maken voor werkgevers én werknemers. Halverwege de onderhandelingen is FNV afgehaakt.

Lees meer artikelen in deze categorie