Goed opleiden loont

aug 25, 2023 | HR

Goede opleidingen waarborgen professionaliteit, efficiëntie, duurzaamheid en hygiëne. Het is daarom dat de branche met het Trainingscentrum Textielverzorging TCT vakgerichte opleidingen aanbiedt die specifiek met en voor de branche zijn ontwikkeld. Het belang hiervan kan niet worden onderschat, aangezien ze bijdragen aan het vakmanschap en de continue verbetering binnen de sector.  TCT heeft een aantal veelvoorkomende training voor de tweede helft van 2023 gepland.

Oefening baart kunst: men wordt vaardiger én sneller

Opleidingen bieden de medewerkers en professionals de mogelijkheid om hun vaardigheden te ontwikkelen en te verfijnen door middel van praktische ervaring en gerichte training. Door middel van opleidingen kunnen medewerkers hun technieken verbeteren en op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Dit leidt uiteindelijk tot betere resultaten.

Efficiëntie is een ander essentieel aspect: Met opleiding kunnen medewerkers leren hoe ze hun taken effectiever kunnen uitvoeren, waardoor de doorlooptijd wordt verkort en de productiviteit wordt verhoogd.

Duurzaamheid als pijler

Niet voor elke medewerker in de textielverzorgingsbranche, maar op managementniveau zeker van belang: Opleidingen die medewerkers bewust maken van duurzame praktijken, zoals het gebruik van milieuvriendelijkereinigingsmiddelen, energiezuinige machines en waterbesparende technologieën. Door deze technieken toe te passen, kunnen textielservices bijdragen aan een verminderde ecologische impact en tegelijkertijd voldoen aan de groeiende vraag naar duurzaamheid.

Hygiënecontrole essentieel

Hygiëne speelt een essentiële rol, met name bij wasserijen. Opleidingen van TCT stellen professionals en hun medewerkers in staat om op de hoogte te blijven van de nieuwste hygiënenormen en -praktijken. Zo leert men hoe kruisbesmettingen voorkomen kunnen worden, zorgen voor een optimale reiniging en desinfectie van textiel en waarborgen een veilige werkomgeving. Door te investeren in opleidingen op het gebied van hygiëne kunnen de textielservicebedrijven en textielreinigers de gezondheid en tevredenheid van klanten waarborgen.

TCT: Uw partner in opleidingen voor de textielverzorgingsbranche

Goed opleiden is dus belangrijk. Door te investeren in opleidingen kunnen bedrijven hun medewerkers de ontwikkeling van de benodigde kennis en vaardigheden bieden om hoogwaardige diensten aan te bieden en te voldoen aan de groeiende eisen van de markt. Opleidingen vormen de basis voor een succesvolle toekomst en dragen bij aan een professionele en betrouwbare sector.

Met het opleidingsprogramma van TCT zijn deze opleidingen ook nog eens specifiek gericht op het werk in de textielverzorgingsbranche.

Het Trainingscentrum Textielverzorging verzorgt al decennia vakgerichte opleidingen voor stomerijen en wasserijen. Voor de opleidingen worden e-learning en praktijkdagen gecombineerd en zijn ook incompany opleidingen voor bijvoorbeeld BHV mogelijk. De praktijkdagen kunnen worden gegeven op diverse locaties of incompany waar mogelijk. Minimum groepsgrootte is 5 deelnemers.

Aanmelden en vragen

Aanmeldingen en vragen kunnen worden gedaan via tct@tct-nl.nl of telefoonnummer 085 902 93 84

Rooster 2e halfjaar 2023

In 2023 zijn de volgende praktijk- en examendagen gepland:
Periode Praktijkdag Locatie
Do 14 september PER, KWL, NAT-reiniging Harderwijk
Do 21 september Persen en Strijken Harderwijk
Do 5 oktober Algemene procestechniek & Machineveiligheid stomerijen Harderwijk
Do 12 oktober Textielwarenkennis Gorinchem
Do 16 november Detacheren Harderwijk
Do 7 december Klanttevredenheid Gorinchem

Lees meer artikelen in deze categorie