ETSA lanceert baanbrekend manifest voor een duurzame toekomst in textielservice in de aanloop naar de Europese verkiezingen

mei 10, 2024 | Nieuws

De European Textile Services Association (ETSA) kondigt met trots de lancering aan van haar visionaire manifest voor de periode 2024-2029, met een gedurfde agenda voor Europa en daarbuiten, in de aanloop naar de Europese verkiezingen. Als ambassadeur van het klimaatpact van de Europese Commissie zet ETSA zich in voor een duurzame, bekwame en energie-efficiënte Europese economie via de vitale rol van textieldiensten.

Het manifest schetst het strategische doel van ETSA en benadrukt de vitale functie van de textieldienstensector in domeinen als gezondheidszorg, horeca en verwerkende industrie. Het benadrukt nog meer hoe belangrijk de sector is voor de voortdurende werking van de infrastructuur van de samenleving, aangezien de overgrote meerderheid van ziekenhuizen, eetgelegenheden en andere instellingen hun deuren zouden moeten sluiten bij gebrek aan een constante aanvoer van ontsmet textiel.

Het manifest onderstreept verder de belangrijke bijdrage van de industrie aan de Europese economie, met ETSA-leden die jaarlijks meer dan 11 miljard euro genereren en meer dan 135.000 mensen in dienst hebben. Het document, dat sterk de nadruk legt op duurzaamheid, benadrukt ook de aangeboren circulariteit van de industrie, creatieve recyclingtechnieken en de ontwikkeling van duurzame praktijken, waaronder het verminderen van energie-, chemicaliën- en watergebruik.

Om een toekomst te creëren die een evenwicht vindt tussen economische groei, ecologische duurzaamheid en sociale inclusie, dringt ETSA er bij de Europese regeringen op aan om de essentiële bijdragen van de industrie te erkennen en samen te werken. De toewijding van de industrie aan diversiteit, inclusiviteit en het verwerven van nieuwe vaardigheden wordt ook benadrukt in het manifest, waarin textieldiensten worden gepositioneerd als een cruciaal onderdeel van de groene transformatie van Europa.

“We bevinden ons op een cruciaal moment voor de textieldienstenindustrie en voor Europa”, zegt dr. Thomas Neyers, voorzitter van ETSA. “Ons manifest is een oproep tot actie voor alle belanghebbenden om samen met ons vorm te geven aan een toekomst die duurzaam, inclusief en welvarend is voor iedereen”, bevestigt de secretaris-generaal van ETSA, Elena Lai.

Het manifest toont het leiderschap van ETSA bij het bevorderen van sociale verantwoordelijkheid, milieubeheer en economische groei in de textielservicesindustrie. Het fungeert als leidraad voor samenwerking tussen gemeenschappen, wetgevers en industriële partijen in Europa en daarbuiten.
Voor meer informatie over ETSA en om het volledige manifest te lezen, kunt u de online versie aan het einde van deze pagina downloaden.

Over ETSA
De European Textile Services Association (ETSA) behartigt de belangen van de textielservicesindustrie in Europa en verbindt leden met EU-politici en belanghebbenden. Als non-profitorganisatie pleit ETSA voor duurzame industriële ontwikkeling, innovatie en inclusiviteit en levert het een belangrijke bijdrage aan de Europese economie en samenleving. Klik hier om meer te lezen.

ETSA-manifest 2024 (6.46 MB)
Contactpersoon voor communicatie
Nikolas Schulze-Makuch
Communications Coordinator bij ETSA
n.schulze-makuch@etsa-europe.org
+32 456 22 47 54

Lees meer artikelen in deze categorie