ETSA Congress 2024 van start in Praag

mei 2, 2024 | Nieuws

Op 2 en 3 mei 2024 vindt het ETSA Congress plaats in Praag. Tijdens dit congres komen professionals uit de textielindustrie samen om gezamenlijk vorm te geven aan een duurzame, toekomstbestendige textieldienstensector. Daarbij is dit jaar een extra bijzonder jaar voor ETSA: zij vieren hun 30-jarig bestaan.

Over ETSA
Het doel van de European Textile Service Association (ETSA) is het behartigen van de belangen, prioriteiten en zorgen van de textieldienstensector, in samenwerking met onze aangesloten bedrijven en nationale verenigingen. ETSA wil hiervoor het beleid op Europees niveau beïnvloeden en als platform dienen om best practices te bespreken. Ook houdt ETSA toezicht op – en reageert op – de zich ontwikkelende EU-wetgeving om ervoor te zorgen dat de belangen van de textielindustrie worden behartigd.

Aan ETSA zijn verschillende partijen verbonden. Allereerst zijn nationale brancheverenigingen verbonden aan de Europese organisatie. Onder andere de Franse, Italiaanse, Duitse, Belgische, Deense en Noorse evenknie van FTN zijn lid van ETSA. FTN is sinds enige tijd lid van ETSA en hierdoor ook aanwezig op het congres.

Daarnaast zijn wasserijen als CWS, Alsco en Bardusch aangesloten. Ook leveranciers van detergenten, stoffen en machines, zoals Christeyns, Ecolab, Kannegiesser, Jensen en Van Moer hebben zich verbonden aan ETSA. Ook het onderzoeksinstituut WFK zich verbonden aan de belangenorganisatie.

De combinatie van deze partijen uit de branche zorgen ervoor dat ETSA ogen en oren heeft op elk niveau. ETSA doet kennis op bij de verschillende partijen en belanghebbenden in de branche en gebruikt dat als input voor lobbystrategieën.

Het congres
Tijdens het congres kunnen bezoekers deelnemen aan diverse discussies over de uitdagingen en ontwikkelingen van de textieldienstensector. Er wordt inzicht gegeven in de EU Green Deal en het Klimaatpact, en hoe deze de industrie beïnvloeden. Daarnaast wordt het 30-jarig bestaan van ETSA gevierd én vanzelfsprekend is het een uitgelezen kans om te netwerken.

“Dit congres is meer dan een bijeenkomst: het is een mijlpaal in de textieldienstensector en staat precies in het midden van traditie en innovatie. We wachten vol spanning op uw aanwezigheid terwijl we ons verdiepen in de onderwerpen die onze sector vormgeven en de erfenis en toekomst van ETSA vieren”. – organisatie ETSA

Het volledig programma is hier te bekijken.

Lees meer artikelen in deze categorie