DLM bezocht HAVEP

aug 21, 2023 | Ondernemen

Woensdag 5 april 2023 was DLM welkom bij HAVEP in Goirle. In het prachtige pand van waaruit hoogwaardige werkleding wordt geleverd, voel je de kernwaarden van dit bedrijf:

• Samen werkt
• Hecht aan oprecht
• Maak het nog makkelijker
• Aanstekelijk positief
• Zet de eerste stap
• Stel het onvoorstelbare voor
De leden van DLM werden hartelijk ontvangen door Patrick Visser, regio manager van HAVEP. Na de ledenvergadering volgde een presentatie door Patrick over HAVEP.

Duurzaamheid van textiel groeit sneller en gebruikers vinden dit belangrijk

Duurzaamheid staat hoog op de agenda. Gezien de wildgroei aan duurzaamheidscertificaten gebruikt HAVEP onderdelen hiervan en past die toe in de totale waardeketen, dus van ruwe materialen tot en met de gebruiksfase. Meten is weten en daarmee wordt de impact op ieder onderdeel zorgvuldig in kaart gebracht. Het doel is in 2035 halvering van de voetafdruk in de textielsector. Het toepassen van een circulair model (7R) ondersteunt HAVEP hierin. Dit model is gericht op het gebruik van zoveel mogelijk organische of gerecyclde stoffen in de werkkleding tot en met hergebruik van materialen aan het einde van de gebruiksfase.

In de duurzaamheidsdoelstellingen heeft HAVEP in plaats van “profit” dan ook “progress” opgenomen. “Samenwerken met andere leveranciers draagt immers meer bij aan duurzaamheid,” aldus Patrick Visser.

Collect & Recycle

Voor alle peroonlijke beschermingsmiddelen heeft HAVEP, samen met CVB Ecologistics, “Collect & Recycle” opgezet. Door het inzamelen van deze middelen komt er meer volume terug wat weer kan worden hergebruikt. De inzamelaar ontvangt per verwerking een rapportage met wat ermee is gedaan. Zo kan het goed zijn dat afgekeurd katoen als worteldoek wordt ingezet voor de groei van nieuwe katoenplanten.

Foto: rondleiding door het duurzame gebouw van Havep

Nieuwe CEO

Carls Schulze stelde zich als kersverse nieuwe CEO voor aan de DLM leden. HAVEP was altijd een familieberijf. Zijn ambitie is om in Europa door te breken. Hij wil dit ondermeer bereiken door de bedrijven “Hydrowear”, “HAVEP” en “Van Heurck” met respect voor de drie merken, op groepsniveau binnen VP Textile te bundelen. De focus zal liggen op verkoop en innovaties met HAVEP als vlaggenschip van de groep VP Capital, het moederbedrijf. Een mooie uitdaging!

Cicularitieit en duurzaamheid in kleding  èn nieuwbouw

Winfried Rooswinkel, Projectmanager van VP Capital nam de DLM leden op enthousiaste wijze mee in het nieuwbouwproces dat met de aankoop van grond in 2018 startte. Opvallend is hoe bij de  bouw, die in januari 2021 begon, materialen van andere gebouwen opnieuw zijn ingezet. Door toepassing van “omgevingsmanagement” werden de omwonenden continu betrokken bij de bouw en de  inrichting van het terrein. Dit leidde er ondermeer toe dat metalen watertanks zwart werden gespoten en een hoog hekwerk op het terrein plaats maakte voor een groenstrook met een parkfunctie. Sinds de opening van het gebouw op 21 april 2022 heeft HAVEP hiervoor de Houtbouwprijs, Publieksprijs en Duurzaamheids Award ontvangen. Het gebouw en de werkkleding sluiten dan ook perfect op elkaar aan.

Tijdens de rondleiding werd duidelijk dat Winfried Rooswinkel ieder detail van het gebouw en het terrein kent. De oude woning met hal wordt te zijner tijd een bezoekersplek waarin 150 jaar traditie van HAVEP in Goirle behouden blijft. In het nieuwe gebouw wordt de duurzame toekomst beleefd.

Na een hapje en drankje werd dit bedrijfsbezoek afgesloten en werd in een restaurant in de regio nog nagepraat. DLM kan, met dank aan HAVEP, opnieuw terugkijken op een leerzame bijeenkomst.

“Havep leidt de weg in werk- en veiligheidskleding”

Producent van werk- en veiligheidskleding Havep wil voorop lopen op het gebied van verduurzaming en innovatie en zet daarom grote stappen. ‘We willen ons bedrijf op een goede manier kunnen doorgeven aan een volgende generatie.’

Lees hier hoe Havep werkt aan een ‘duurzame toekomst’.

Alex Bastiaansen

Sales manager Benelux, Havep

Lees meer artikelen in deze categorie