Dutch Laundry Managers trapt jaarprogramma af met bezoek aan DPD Oirschot

mrt 11, 2024 | Ondernemen

De eerste bijeenkomst van Dutch Laundry Managers (DLM) dit jaar kende een hoge opkomst.Op het programma stond een bedrijfsbezoek aan DPD, gelegen aan de – hoe kan het ook anders – Pakket Onderweg in Oirschot. Het adres verklaart hun specialisme.

Rick Pardoel, Chief Operating Officer, en onder meer verantwoordelijk voor de twaalf locaties in Nederland, nam de DLM-leden met een presentatie mee in de wereld van de pakketbezorging.

DPD Nederland (de afkorting staat voor Dynamic Parcel Distribution), is onderdeel van Geopost, het grootste internationale pakketbezorgingsnetwerk over de weg in Europa. Door de inzet van innovatieve technologieën, zoals de Predict service en lokale kennis biedt DPD aan zowel de verzendende als ontvangende klanten detailinformatie over de bezorging van hun pakket, inclusief de mogelijkheid om dit tot een half uur voor levering te wijzigingen.

DPD Nederland heeft toegang tot meer dan 83.000 lokale Pickup Parcelshops in Europa, waarvan 1600 in Nederland. DPD levert naar meer dan 230 landen wereldwijd. Bij Geopost werken 122.000 mensen samen om per dag meer dan 8,3 miljoen pakketten te bezorgen.

Tijdens de rondleiding door het depot kregen de DLM-leden een indrukwekkend proces te zien van technologisch vernuft, gecombineerd met de inzet van toegewijde medewerkers. DPD verwerkt momenteel zo’n 25.000 pakketten per uur(!), waarbij alle pakketten worden gefotografeerd, gescand en gesorteerd op de volgende vervoerslijn. Voor de maximale vulgraad van de wagens worden de pakketten door de medewerkers als een puzzel geladen. De wagens met chauffeurs zijn partners van DPD die vanuit DPD ondersteuning krijgen van een transportplanner waarbij uitgangspunt is dat een regionale route maximaal 8-9 uur in beslag neemt wat voor een reële werkdag zorgt.

Duurzaamheid vormt een belangrijk speerpunt voor DPD. Veel initiatieven moeten ertoe leiden de meest duurzame pakketdienst van Europa te worden. Dit uit zich onder andere in ‘groene levering’ in circa 225 steden: de inzet van auto’s met een lage emissie en een CO2 reductie per pakket. Het is goed om te ervaren dat achter de rode bedrijfskleuren van DPD een groene ambitie schuilgaat.

Lees meer artikelen in deze categorie