De cursus Persen & Strijken iets voor u? Schrijf u dan nu in voor de praktijkdag van 20 juni.

jun 3, 2024 | Nieuws

Klanten van stomerijen verwachten dat hun kleding er piekfijn én kreukvrij uitziet na het reinigen. Als stomerijmedewerker is het daarom van belang dat u goed kunt persen en strijken. In de cursus Persen & Strijken leert u de fijne kneepjes hiervan. Er is uitgebreid aandacht voor het opmaken van kledingstukken als colberts, jassen, rokken en broeken.

De cursus bestaat uit een e-learningmodule en een prakijkdag.

Inhoud cursus
Onderwerpen die aan bod komen tijdens de cursus zijn confectioneren, broekentopper, universeelpers, stoompop en strekpop, overhemdenfinisher, stoomstrijkijzer en strijktafel & koudstrijktafel.

Voor wie?
De cursus is geschikt voor iedereen die werkt of gaat werken bij een textielreinigingsbedrijf. Niet werkzaam bij een textielbedrijf? Geen enkel probleem. Ook dan kunt u zich voor deze cursus inschrijven.

E-learningmodule
Het doorwerken van de e-learningmodule kost ongeveer 9 uur aan zelfstudie. Tussentijdse vragen kunnen per mail gesteld worden aan de ervaren docent. Op die manier kunt u zich, in uw eigen tijd en tempo, goed voorbereiden op de praktijkdag.

Praktijkdag 20 juni 2024
Op 20 juni aanstaande vindt de praktijkdag Persen & Strijken plaats in Harderwijk. Tijdens de praktijkdag kunt u stellen aan een vakdocent. Afsluitend aan de praktijkdag doet u examen. Als u slaagt ontvangt u een certificaat.

Als meerdere collega’s van uw bedrijf de cursus volgen, kan de praktijkdag ook op uw bedrijf georganiseerd worden. Hierover kunt u contact opnemen met het secretariaat van TCT.

Kosten
Leden van NETEX betalen € 375,00. Voor niet-leden kost de cursus € 445,00.
Bij de cursusprijs is het volgende inbegrepen:

• E-learningmodule
• Begeleiding van de docent bij de e-learningmodule
• (Eventuele) deelname aan de praktijkdag
• Examenkosten
• Certificaat

De kosten van een eventueel herexamen zijn niet inbegrepen bij de cursusprijs. Een herexamen kost € 30.

Verletkostenvergoeding voor de werkgever
Uw werkgever kan € 50 verletkosten per dagdeel krijgen wanneer u deelneemt aan de praktijkdag.

Aanvullende informatie
De cursus Persen en Strijken is onderdeel van het Meestercertificaat.

Aanmelden
Enthousiast geworden? Meldt u zich dan nu aan door een mail te sturen naar tct@tct-nl.nl. Wilt u liever nog wat meer informatie, dan is het secretariaat op werkdagen te bereiken via telefoonnummer 085 – 902 93 84.