CWS Hygiene viert 70-jarig bestaan

apr 4, 2024 | Nieuws

CWS Hygiene is al decennia lang een belangrijke speler op het gebied van hygiëneoplossingen voor kantoren, scholen, industrie en verscheidene andere sectoren. En dit jaar is het bij CWS dubbel feest: naast het 125-jarig bestaan van CWS Workwear, viert CWS Hygiene haar 70-jarig bestaan.

De geschiedenis
In 1954 startte Conrad Wolfgang Snyder CWS op in Zwitserland met focus op hygiëne. Mevrouw Snyder ontdekte tijdens een bezoek aan de VS een dispenser met een stoffen handdoek. Omdat ze veel potentieel zag in het verbeteren van de handhygiëne, introduceerde ze deze handdoekautomaat aan haar man. Ruim 4 jaar later lanceerde CWS de eerste handdoekautomaat met een katoenen rol op de Europese markt. In 1968 zet CWS de norm voor handhygiëne in de industrie met de introductie van zeepdispensers voor deze sector. Naast handhygiëne wil CWS ook schoonloopmatten aanbieden in een verhuurmodel. In 1970 begint CWS met het verhuren en dus ophalen, wisselen, repareren en wassen van matten. CWS, later CWS Hygiene, kent een succesvolle start als professionele dienstverlener voor sanitaire hygiëne en matten.

Mijlpalen
CWS Hygiene heeft belangrijke mijlpalen bereikt, waaronder de overname door Haniel Group en de fusie met boco (vandaag CWS Workwear) in 1998. Hierna ontstond CWS-boco. De joint venture met Initial in 2017, de overname van Vendor en de rebranding naar het nieuwe merk CWS Hygiene in 2019 markeren verdere mijlpalen.

In haar 70-jarige bestaan heeft CWS Hygiene zich ingezet om innovatieve, klantgerichte en duurzame hygiëneoplossingen te bieden. Ondertussen heeft CWS Hygiene meer dan 4000 medewerkers in 15 Europese landen die 73 nationaliteiten vertegenwoordigen.

Focus op duurzame hygiëne
Het bedrijf zet naast het duurzame circulaire servicemodel ook in op recyclebare materialen. Op dit moment bedraagt het aandeel al 69% bij CWS Hygiene, en het streven is dat tegen 2025 90% van de aangeboden hygiëneproducten vervaardigd is uit duurzame materialen. Met een sterke focus op het creëren van een positieve invloed op de samenleving en het milieu, streeft CWS Hygiene naar voortdurende innovatie en groei om de maatstaf voor hygiëne in heel Europa te bepalen.