Cursus Textielwarenkennis van TCT op 14 maart

feb 1, 2024 | Nieuws

De cursus Textielwarenkennis staat aan de basis van de kennis die in de stomerij nodig is. Immers, welke nieuwe technieken en behandelingen men ook in huis heeft, het begint altijd met de vraag hoe het textiel moet worden gereinigd. Het antwoord wordt bepaald door het soort materiaal (of mix van materialen) en de kwaliteit daarvan. Goede textielwarenkennis is dus een basisvoorwaarde. 

Voor wie? 

Een eigen zaak in textielreiniging gestart of komt er een nieuwe medewerker in dienst van een textielreinigingsbedrijf? Wil een medewerker kennis uitbreiden of opfrissen? Precies voor deze situaties is de cursus textielwarentechniek geschikt. 

Onderwerpen die in de cursus behandeld worden zijn: 

* textielvezels 

* plantaardige vezels 

* dierlijke vezels 

* synthetische vezels 

* mengvezels 

* garens 

* weefsels 

* breisels 

* nonwovens en samengestelde stoffen 

* veredeling 

* confectionering 

* textieletikettering 

Studeren kan 24/7 omdat alle lesmodules online te volgen zijn. Afhankelijk van eventuele praktijkervaring geldt voor deze cursus ongeveer 12 uur zelfstudie. De cursus wordt afgesloten met een praktijkdag en een examen op een van de examenlocaties. 

Voor een volledig aanbod van de cursussen zie de website van het Trainingscentrum Textielverzorging. 

Inschrijven  

Er zijn nog plaatsen vrij om deel te nemen aan de praktijk-en examendag op 14 maart 2024. Voor inschrijving of verdere informatie neemt men contact op met het TCT-secretariaat via tct@tct-nl.nl of telefonisch op telefoonnummer: 085 902 93 84.