Cibutex verwelkomt drie nieuwe partners

mrt 7, 2024 | Nieuws

Cibutex, de netwerkorganisatie voor duurzaam textiel, bouwt aan een internationaal netwerk van bedrijven in de textielindustrie. Deze ‘Coalition of the Willing’ werkt gezamenlijk aan de circulariteit van de productiecyclus. Cibutex richt zich in het bijzonder op de kwestie van het efficiënt inzamelen van bedrijfstextiel na gebruik en het opnieuw recyclen ervan in het productieproces zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit (‘textiel tot textiel’). In 2024 zal Cibutex ongeveer 1.000 ton bedrijfstextiel verwerken voor duurzaam hergebruik.

Cibutex heeft hierin nu drie nieuwe partners gevonden: ABS Laundry Business Solutions, Christeyns en GAIA circulair.

ABS Laundry Business Solutions is specialist in Laundry ERP, Contractmanagement en Laundry Logistieke Oplossingen voor de Textielverhuurbranche.

Christeyns is een prominente B2B-speler die actief is op de internationale chemie- en wasmiddelenmarkt. Christeyns bedient klanten in de sectoren industrie, wasserij, levensmiddelendetailhandel, voedselverwerking en gezondheidszorg.

GAIA circulair creëert circulaire recyclingsystemen waaronder inzameling, retourlogistiek, demontage, sortering en verdere recycling. GAIA’s belangrijkste missie is het terugwinnen en hergebruiken van waardevolle materialen, om de druk die we uitoefenen op de beperkte natuurlijke hulpbronnen te verminderen.