SDA beurs VS wees de weg naar de toekomst

jul 4, 2023 | Ondernemen

Donderdag 28 april jl. zorgde de sneak preview-receptie, de avond voor de 2-daagse show, voor een veelbelovende start. Als de enige beurs dit jaar, was het een uitstekende gelegenheid om te netwerken door verenigingen, textielservicebedrijven, experts en leveranciers van binnen en buiten het zuidwesten van de VS.

Na corona kon het weer. Persoonlijke contacten, het uitwisselen van ideeën en praktische oplossingen voor problemen waar iedereen in de branche mee te maken heeft. Het programma van dit tweedaagse evenement omvatte een reeks netwerkevenementen, praktische presentaties over een breed scala aan zakelijke onderwerpen en geavanceerde demonstraties van leveranciers. Zo’n 75 leveranciers en 750 bezoekers waren naar Dallas gekomen om informatie en ideeën uit te wisselen om in hun eigen bedrijf toe te passen. Complimenten aan de organisator van de SDA om een fantastisch evenement neer te zetten en de weg voorwaarts te effenen. SDA-voorzitter de heer Kyle E. Nesbit had alle reden om trots te zijn op dit goed voorbereide en georganiseerde evenement en feliciteerde SDA Cleaners Showcase-voorzitter Amin Bata en de gehele Showcase-commissie met deze geweldige prestatie.

 

Veranderend consumentengedrag

De heer Andrew Gibson van de Tide Franchise Company (P&G) begon zijn toespraak met een applaus aan de aanwezigen. De branche heeft zware tijden achter de rug. Zij wist het hoofd te bieden aan Covid en alle (markt)uitdagingen daarna. Ze hielden vol en toonden vastberadenheid om het te laten werken en het voor elkaar te krijgen. Ook in deze moeilijke periode hebben ze hun bedrijf met succes aan de veranderende marktomstandigheden aangepast en hun prestaties naar een hoger niveau getild om aan een nieuwe uitdagende marktvraag te voldoen. Gelukkig wordt de situatie voor de textielreinigers beter, zo stelde de heer Gibson. De trend van ‘Return To Office’ helpt daarbij. Mensen zijn op maandag en vrijdag veelal thuis, maar werken weer op dinsdag, woensdag en donderdag. Dit helpt de vraag naar representatieve kleding en komt de omzet van textielreinigers ten goede. Bovendien eisen consumenten een hoger serviceniveau met de beste kwaliteit en betalen ze daar ook voor, zo blijkt uit een recent onderzoek. Verder neemt de hotelbezetting weer toe en neemt in het algemeen door een redelijk gunstige economische ontwikkeling de marktvraag weer toe. Goed nieuws dus.Wel noemde hij cybersecurity een belangrijk onderwerp. Dit wordt vaak over het hoofd gezien, maar hackers worden steeds beter en opereren ook veel professioneler. Dit heeft desastreuze effecten. Meer dan 60% van de gehackte bedrijven in de VS is binnen een jaar failliet.

 

Clean marketing

Ook in de VS steken de meeste stomerijen niet genoeg tijd en moeite in het opzetten van professionele marketing. Implementatie van professionele informatietechnologie (IT) en kunstmatige intelligentie (AI) is een must om moderne, efficiënte persoonlijke textieldiensten op te zetten. Tijdens de beurs lichtten verschillende inspirerende netwerksessies, zoals die van Maverick Marketing, het waarom, het hoe en de manier om dit professioneel te doen, nader toe. Via een interessante marketingsessie behandelde de heer Dave Coyle een verscheidenheid aan technieken en opties om tot resultaten te komen. Specialisatie, extra diensten bij klanten thuis, routes in plaats van extra intakepunten, et cetera, waren slechts enkele van de vele mogelijkheden die aan bod kwamen. Kernboodschap: “Textielreinigers moeten een keuze maken op welke zij zich willen specialiseren en hun bedrijf op veranderende marktomstandigheden willen aanpassen”. Daarbij was de boodschap duidelijk: “Textielreinigers moeten groeien om een winstgevender bedrijf te krijgen”.

 

Het winnen van de ’talent war’

De beschikbaarheid van arbeidskrachten is nog steeds een groot probleem, ook in de VS. In de meeste sectoren is arbeid schaars en dat is voor professionele textielverzorging helaas geen uitzondering. De door klanten zichtbare waarde van de textielservice-industrie verbetert langzaam en wordt meer erkend in de samenleving. Dat is een goed uitgangspunt volgens Key-note spreker de heer Jeff Butler. Tijdens zijn bijna twee uur durende interactieve toespraak presenteerde hij een duidelijke aanpak hoe je nieuw personeel kunt werven, hoe je je personeel kunt behouden en hoe je ze tot echte ambassadeurs van het bedrijf kunt maken. Naast de beloning gaat het vooral om de cultuur in een bedrijf, de carrièremogelijkheden en het creëren van waarde voor de samenleving, zo hield hij het publiek voor. Tijdens de beurs kwam ook nog de samenwerking met leveranciers aan bod, wat essentieel is voor een succesvolle groei van textielreinigingsbedrijven.

 

Samenwerkingen met leveranciers

In de Verenigde Staten hebben veel organisaties lidmaatschapstools ingevoerd om textielservice­bedrijven te ondersteunen bij het innoveren, gericht op het verbeteren van de winstgevendheid van bedrijven. Leveranciers van machines, apparaten, adviseurs en brancheverenigingen waren allen aanwezig voor uitgebreid persoonlijk overleg en een open informatie-uitwisseling op de beurs. Deze intense dialogen leidden tot tevreden bezoekers. De textielverzorgingsindustrie heeft behoefte aan meer professionalisering en specialisatie. Nauw samenwerken in de Supply Chain, maar ook tussen collega’s in (leden)groepen lijkt een uitstekend middel om deze doelen te bereiken. In de VS, maar zeker ook in de rest van de wereld.

beurs

Lees meer artikelen in deze categorie