Afscheid van Peter en Marianne Wennekes en M&P Bureauservice

feb 1, 2023 | Nieuws

In het eerste nummer van Textielbeheer in 2023 wil ik graag stilstaan bij het afscheid van onze brancheorganisatie van Peter Wennekes en natuurlijk ook zijn vrouw Marianne. Met hun bedrijf M&P Bureauservice hebben ze ruim 25 jaar(!) het secretariaat gevoerd van de drie brancheorganisaties in de textielverzorging: FTN, NETEX, VEMATEX en haar voorlopers. Ook verzorgden zij met M&P Communicatie namens de Stichting Vakblad voor Textielreiniging de uitgave van het vakblad Textielbeheer dat tot vandaag de dag tien keer per jaar verschijnt. Daarbij stonden zij ook aan de basis van de ontwikkeling richting digitale communicatie. Vanaf 2023 heeft M&P haar werkzaamheden overdragen aan Linssen Bureauservices en komt er een einde aan een mooie samenwerking met Peter en Marianne Wennekes.

Jaren geleden is Peter met dienstverlening voor de textielbranche begonnen vanuit een kantoor aan huis. Bij de verdere ontwikkeling van het secretariaat en de groei van M&P, is het bedrijf eerst in Tiel en later in Ophemert terechtgekomen. Het kantoor op de Molenstraat 29 was jarenlang de basis van waaruit de dienstverlening voor de brancheorganisaties werd geleverd. Peter deed dit met grote inzet en betrokkenheid. Hij heeft tal van initiatieven genomen om de positie en het imago van FTN te versterken in de markt. Een mooi voorbeeld is de succesvolle overgang van TNO reinigingstechnieken en EFSM (Engeneering Fibrous Smart Materials) naar TKT. Ook heeft hij de Nederlandse wasindustrie internationaal op de kaart gezet. En mede door zijn uitstekende netwerk heeft hij voor de sector veel subsidiegelden binnengehaald. De afgelopen periode heeft hij de branche voortreffelijk door de Corona tijd geloodst.

In al die jaren heeft Peter, samen met Marianne en alle medewerkers voor een heel goede dienstverlening aan de brancheorganisaties gezorgd. Een partij waar we als bestuur vol vertrouwen de dienstverlening aan onze organisaties overlieten. Ik kijk terug op een vruchtbare en prettige samenwerking, met M&P en met Peter in het bijzonder.

Peter en Marianne hebben expliciet aangegeven geen groots afscheid gevierd te willen zien. Iets waar ze door hun staat van dienst absoluut recht op hebben. De lastige tijd waarin de textielbranche momenteel verkeert is voor hen de reden hun vertrek in kleine kring vorm te geven. In december heeft FTN tijdens een in het geheim gepland bezoek Peter en Marianne overvallen en afscheid genomen met mooie woorden en een passend cadeau (zie foto’s). Nu via deze weg nogmaals, Peter en Marianne hartelijk dank, mede namens alle bestuursleden en leden van FTN.

Ruud Meijer, voorzitter FTN

Lees meer artikelen in deze categorie