Achterban FTN akkoord met onderhandelingsresultaat tussentijdse cao

mrt 29, 2024 | Nieuws

Vertegenwoordigers van de werkgeversorganisaties FTN/Netex en vakbond CNV zijn het maandagmiddag 25 maart met elkaar eens geworden over de inhoud van een nieuwe cao: van 1 mei 2024 tot 1 maart 2025. Ook zijn er met succes afspraken gemaakt over een geheel nieuwe cao Textielverzorging vanaf 1 maart 2025. Gesprekken over de precieze invulling van deze nieuwe cao vinden de komende maanden plaats.

Het onderhandelingsresultaat voor de tussentijdse wordt nu voorgelegd bij de achterbannen van de drie betrokken organisaties. Instemming met het resultaat is tijdens een FTN-ledenraadpleging door haar achterban deze week bekrachtigd. Het merendeel van haar leden, groot en klein, was hierbij aanwezig. Men was unaniem in het oordeel. Het oordeel van CNV en Netex over het behaalde resultaat volgt een dezer dagen.

In het onderhandelingsresultaat staan de afspraken die zijn gemaakt door de vakbond en de werkgevers over loon en overige arbeidsvoorwaarden. Wanneer de achterban van alle onderhandelende partijen positief stemmen over het resultaat, wordt deze bekrachtigd.