Primeur bij Rentex: robot hangt schone was in containers

feb 22, 2024 | Nieuws

Bij wasserij Rentex hangt sinds kort een robot de schone zorgkleding in de containers voor vervoer naar ziekenhuizen en zorginstellingen. Hiermee is Rentex de eerste wasserij ter wereld die dit werk robotiseert en dat levert internationale belangstelling op. De primeur is het resultaat van een samenwerking tussen leveranciers, partners en het team van Rentex.  

Rentex wast wekelijks zo’n 250.000 stuks zorgkleding. Ze werden tot nu toe met de hand in de wascontainers gehangen, niet het lichtste werk. Titus Mulder, algemeen directeur bij Rentex: “Om ons werk gezonder en prettiger te maken zoeken we continu naar innovaties. Ook proberen we het altijd slimmer en sneller te doen. Vanuit deze ambitie zochten we contact met onze partners en leveranciers, en ontstond het idee voor een robot die de schone zorgkleding inpakt.” 

“De robot verbetert de ergonomie sterk”, vertelt Mulder. “En we doen veel ervaring op hoe je arbeidsintensieve en fysiek belastende taken verder robotiseert. We kunnen de wascontainers nu optimaal beladen en er komen veel data beschikbaar waardoor onze dienstverlening nieuwe stappen kan maken. Natuurlijk vraagt de bediening van een robot nieuwe vaardigheden, maar dat vinden onze medewerkers een mooie uitdaging. We werken overigens al aan een tweede robot.” 

Iedereen die de robot graag in actie wil zien is van harte welkom op de komende Open Dag bij Rentex, zaterdag 13 april van 10.00 tot 14.00 uur. Ook kan op YouTube gekeken worden.  

Lees meer artikelen in deze categorie