ADVERTORIAL – BÜFA-Care lanceert Solverde, een groene productlijn vrij van SVHC’s

feb 15, 2024 | Advertorial, Nieuws

Duurzaamheid, het is een begrip wat steeds vaker in verband wordt gebracht met greenwashing. Hoe zorg je ervoor dat je als leverancier aan textielreinigers écht waarde kunt toevoegen? Het is een vraag waarop BÜFA-Care antwoord heeft gevonden in de vorm van een nieuwe productlijn: Solverde. 

Groen zonder opoffering 
De onderzoeksafdeling van BÜFA-Care werkt intensief aan het vinden van de perfecte balans tussen kostenefficiëntie, kwaliteit en effectiviteit enerzijds en ecologie en duurzaamheid anderzijds. Daardoor bevatten de formuleringen van Solverde geen SVHC’s, zijn vrij van fosfaten, fosfonaten, perboraten en NTA’s. De nieuw ontwikkelde formuleringen en wasprocessen zijn ook gecertificeerd volgens het EU Ecolabel.  

Solverde moet aan strenge zelfopgelegde eisen voldoen 
De producten met het EU Ecolabel moeten onder andere aan zes belangrijke punten voldoen. Dit betekent kort gezegd dat er geen schadelijke en vervuilende stoffen in mogen voorkomen. Stoffen als microplastics en triclosan zijn daarom verboden. Ook werken de producten met lage waterstanden, minimaal aantal stappen in het wasproces en moet het op lage temperatuur werkzaam zijn.  

Verder kijken dan schadelijke stoffen 
Maar om echt waarde te kunnen toevoegen voor de gebruikers moet er verder worden gekeken dan naar alleen ingrediënten. Het is net zo belangrijk om verder te kijken om de negatieve impact op de omgeving in te perken. Hoe gaat BÜFA-Care daar eigenlijk mee om? Matthijs, Product & Service Manager bij BÜFA-Care: “BÜFA-Care maakt gebruik van cans (10-20 liter), vaten (200 liter) en 1000 liter ibc’s. Wij bieden het retourneren van deze verpakkingen als service aan, voor een professionele verwerking en recycling naar de circulaire economie. Door de lege verpakkingen terug te nemen, kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan het beschermen van het milieu.“ 

Wil je meer informatie over de Solverde-lijn van BÜFA-Care? Ga naar bufacare.nl/duurzaamheid.  

Lees meer artikelen in deze categorie