Minder klachten NETEXCARE: vertrouwen hoog

feb 8, 2024 | Nieuws

Het aantal meldingen bij de klachtenregeling van de stomerijbranche NETEXCARE is vorig jaar gedaald ten opzichte van het jaar 2022. Het aantal informatieve beoordelingen lag op 50, waar dit in 2022 nog lag op ruim 70.

De doorlooptijden zijn korter geworden doordat stomerijen beter op de hoogte zijn van het belang van een snelle melding en inzending van klachten en het belang van goede communicatie beter inzien. De cijfers van de afgelopen jaren laten zien dat NETEXCARE nog altijd een belangrijke regeling is in de branche.

Vertrouwen hoog

NETEXCARE is niet alleen goed bekend, de oordelen van de deskundigen wekken ook het vertrouwen van de stomerijen en consumenten. Zo kwam het in 2023 zelden voor dat na de eerste informatieve beoordeling een fase 2 beoordeling nodig was. Deze herhaalt de technische beoordeling en kent daarnaast en formele, juridische beoordeling. Dit was in 2023 slechts tweemaal nodig. Door goede communicatie tijdens de klachtenprocedure kan een formele beoordeling vaak voorkomen worden.

Beide formele dossiers zijn tot tevredenheid opgelost en op basis van de NETEXCARE garantieregeling zijn geen uitkeringen nodig geweest. Deze uitkeringen worden gedaan wanneer een stomerij de uitkomst van de formele beoordeling niet kan opvolgen. Ook daarin zien we dus het vertrouwen in het oordeel van onze deskundigen terugkomen.

NETEXCARE staat ook in 2024 weer klaar voor de consument en de bij NETEX aangesloten stomerijen. Informatie uit de klachten waar de dienstverlening bij gebaat kan zijn wordt actief gedeeld in de branche. Zo is er momenteel aandacht voor de veranderende stoffensamenstelling, kleurstoffen en soms onredelijk strenge wasvoorschriften van aangeboden textiel.