TEK: voorlopige modelprijzen 2023 bekend

jan 26, 2024 | Nieuws

Voor bedrijven die subsidie hebben aangevraagd voor de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)? De voorlopige modelprijzen gas en elektriciteit 2023 zijn bekend. Hiermee berekent men alvast een indicatie van de definitieve subsidiebedrag. 

De voorlopige modelprijs gas 2023 is € 1,36 en de voorlopige modelprijs elektriciteit 2023 is 
€ 0,36. Let op: dit zijn voorlopige bedragen, eind februari worden de definitieve modelprijzen bekendgemaakt.

Rekentool: bereken alvast de subsidie

Op de website van RVO is een rekentool beschikbaar. Hiermee berekent men gemakkelijk en snel een indicatie van de subsidie. De rekentool is gebaseerd op de voorlopige modelprijzen. Zodra de definitieve modelprijzen bekend zijn, past RVO de rekentool aan. 

Webinar

In maart begint RVO met vaststellen. Dit is het proces om de definitieve subsidie te berekenen. Voor meer uitleg over dit proces kan men zich aanmelden voor het webinar op dinsdag 13 februari van 10:00 tot 11:00 uur. Mocht het tijdstip niet uitkomen, dan is aanmelden toch zinvol. Men ontvangt naderhand een link om het webinar terug te kijken. Lees meer en meld aan.

Te veel voorschot ontvangen?

Blijkt dat men te veel voorschot ontving? Dan betaalt men (een deel) terug. RVO beseft dat terugbetalen lastig kan zijn. Daarom hanteren ze ruime terugbetaalmogelijkheden voor bedrijven. Ook is een persoonlijke betalingsregeling mogelijk. RVO denkt graag mee. Lees meer over de terugbetaalmogelijkheden.