Vematex

De officiële naam van Vematex is: “Vereniging van machinehandelaren en fabrikanten voor de textielreiniging”. Vematex werd opgericht in 1980 door de heren Plandsoen, Oerlemans, Rietveld en Hogendorp. De behoefte om meer sturing te geven aan onderzoeksactiviteiten was in 1980 feitelijk de voornaamste aanleiding tot de oprichting van de vereniging. Tegenwoordig is de doelstelling breder en gericht op het bevorderen van goede verhoudingen. In dit kader heeft Vematex onder meer oog voor internationale ontwikkelingen, de marktvraag van gebruikersdoelgroepen, kwaliteits- en rendementsverbetering en informatietechnologie toepassingen.

WAT DOET VEMATEX?

Vematex is een brancheorganisatie van toeleveranciers van producten en diensten binnen de textiel verzorgingsbranche. De organisatie kent circa 25 leden die samen gunstige verhoudingen op het gebied van handel in machines, installaties en toebehoren voor bovengenoemde branche nastreven.

Vematex streeft nationale samenwerking na met o.a. de brancheorganisaties Netex en FTN. Hiernaast heeft men oog voor ontwikkelingen die spelen bij particuliere en zakelijke gebruikersdoelgroepen, onder meer in gezondheidszorg, horeca, industrie en handel.

Aanbod van producten en/of diensten:
– Diversen

Bezoekadres Secretariaatsbureau van Vematex: 
Buys Ballotstraat 4
4207 HT Gorinchem

Tel.: 085 – 902 93 83
Email: vematex@vematex.nl

Website: https://www.vematex.nl