Elis neemt Moderna over

jan 11, 2024 | Nieuws

De huidige directie van Moderna, bestaande uit Erik Jutstra, Gert Stroeve en Herman Olsman, draagt hun aandelen over aan Elis. Ze benadrukken dat deze stap niet alleen mogelijkheden biedt voor verdere uitbreiding en innovatie, maar ook werkgelegenheid behoudt met prachtige kansen voor de regio.

In een gezamenlijke verklaring zeggen ze: “Elis past perfect bij de manier waarop Moderna werkt. Samen met het huidige team en klanten streven we naar groei op de bestaande locatie. Deze overname versterkt Elis in de markt en opent de deur naar nieuwe mogelijkheden, waardoor ruimte ontstaat voor verdere groei, professionalisering en ontwikkeling.”

Elis schrijft in haar persbericht: “Deze overname zal het bestaande netwerk van Elis in Nederland aanvullen, vooral in de bloeiende markt voor werkkleding, en zal de Groep in staat stellen de markt voor plat linnen aan te spreken, wat tot nu toe niet het geval was.”

Xavier Martiré, CEO van Elis over de overname: “De overname van Moderna zal het aanbod van de Groep in Nederland verbreden, vooral in vlaklinnen voor de horeca. Deze markt, die in het land nog steeds erg gefragmenteerd is, vertoont een aanzienlijke groei. Bovendien zal deze operatie het bestaande aanbod van de Groep op de markten voor werkkleding en poetsdoeken, die zeer winstgevend zijn, versterken. Wij heten het management van Moderna en haar 400 medewerkers van harte welkom bij Elis.”

De afronding van de transactie zal naar verwachting vóór het einde van het eerste kwartaal van 2024 plaatsvinden, onder voorbehoud van de standaard toezichthoudende beoordelingen.